hírdetés
2019nav1
Főoldal/Online hírfolyam/Esztergomi ultrasiker - Maráz Zsuzsanna 12 órás országos csúcsot futott Balatonalmádiban
Online hírfolyam
Esztergomi ultrasiker - Maráz Zsuzsanna 12 órás országos csúcsot futott Balatonalmádiban
2013. szept. 17. / 09:20

Múlt szombaton rendezték meg Balatonalmádiban a 12 órás Országos Bajnokságot, amelyen az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület futója, a nagy reményekkel rajthoz állt Maráz Zsuzsanna nemcsak hogy bravúros győzelmet aratott, új országos csúcsot állított fel.

 

Az ultrafutás egyik legjelentősebb hazai megmérettetésének számító, minden év szeptemberében Balatonalmádiban megrendezendő 12 órás országos bajnokságon eddig is születtek szép esztergomi sikerek, hiszen váltóban évek óta az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület hozza el a győztesnek járó kupát, s tavaly is a klub versenyzője, Göbölös-Szabó Julianna lett a női bajnok. Ami most történt, annak azonban nemcsak a Duna-parti város, hanem ország-világ a csodájára jár.

 

A szeptember 14-én lezajlott viadalon Maráz Zsuzsanna 139,418 kilométert futott, és ezzel abszolút magyar bajnok lett, tíz kilométerrel többet futott az első helyezett férfi versenyzőnél, Vaczkó Zsoltnál, és több kilométerrel megdöntötte az eddigi országos csúcsot, amelyet aszfalton Lubics Szilvia tartott 131,703 km-rel, atlétikai pályán pedig Bérces Edit 135,07 km-rel. Az esztergomi futónő eredménye világviszonylatban is bravúros: ebben az évben senki nem futott még ennyit a Föld egyik versenyén sem.

 

Esztergomi Futóművek Maráz Zsuzsanna Maráz Zsuzsanna életében fiatal korától kezdve fontos szerepet játszott a futás, de versenyezni, és hosszú távokat futni csupán néhány évvel ezelőtt kezdett. Első maratoni versenyét két évvel ezelőtt teljesítette, azóta meg sem áll, egyre hosszabb távokat és egyre gyorsabban fut. Első 12 órás versenyére mindössze fél évvel ezelőtt vállalkozott, akkor 117 kilométerrel a második helyen végzett, majd ezt követte nyáron egy újabb 12 órás futás és egy győzelem, most pedig az új országos csúcs!

 

Esztergomi Futóművek