2019. május 21. kedd - Konstantin
Online hírfolyam
2013 dec. 11.
Többeken is segítettek a rendőrök

Az egyik a lakásában feküdt magatehetetlenül, a másik az utcán, a harmadikat pedig az esztergomi híd korlátjáról szedték le a rendőrök. Tatabányán a lakásából kikiabálva kért segítséget egy mozgáskorlátozott asszony 2013. december 10-én.

 

Elesett a kerekes székével és nem tudott felállni. Szomszédai meghallották kiáltását és értesítették a rendőrséget. A járőrök a bejárati ajtót zárva találták, így a tűzoltókat kérték meg, hogy a megfelelő szerszámokkal nyissák ki azt. Közben hazaérkezett a sérült lánya, aki a lakásba beengedte a rendőröket és a helyszínre érkező mentőápolót, aki kórházba szállította az asszonyt. Feltehetően megfagyott volna az a férfi, akin 2013. december 10-én segítettek a rendőrök és a mentőszolgálat.

 

Tatabányán egy lépcsőház előtt feküdt a fagyos talajon magatehetetlenül. Az egyik ott lakó szólt a rendőröknek, tegyenek valamit, mert látta, hogy a bajba jutott egyedül nem tud meleg helyre húzódni. Az egyenruhások nem tudtak kommunikálni a férfival, ezért rossz egészségi állapota miatt mentőt hívtak hozzá. A mentőápoló a kórházba szállította. Esztergomban szintén egy asszonyon segítettek a rendőrök 2013. december 11-én.

 

Éjfél után figyeltek fel rá az egyenruhások, amikor elhaladtak a Kis-Duna felett átívelő Árok utcai híd mellett. Látták, hogy a nő a korlátnak támaszkodik, és mereven bámulja a vizet. Pár másodperccel később az asszony már fent ült a korláton, egyik lábát a víz fölé lógatta. A járőrök egyike odasétált hozzá és folyamatosan szóval tartotta, majd karjánál fogva lesegítette őt korlátról. Az asszonyhoz az egyenruhások mentőt hívtak, és kórházba szállíttatták.

Kereső

Kiválasztás törlése