2019. május 21. kedd - Konstantin
Online hírfolyam
2013 dec. 11.
Tegyük szebbé együtt a Szent Rita Gyermekotthon lakóinak Karácsonyát!

A Szövetség Esztergomért - Összefogás társszervezetei (Fidesz, KDNP, Fidelitas, Esztergom Barátainak Egyesülete, Rudnay Egyesület) karácsonyi ajándékgyűjtést szerveznek a szentgyörgymezői Szent Rita Gyermekotthon kis betegeinek, ápoltjainak.

 

A szövetség tagjai december 22.-ig gyűjtik a különböző felajánlásokat, új vagy használt, de még jó állapotú játékokat. A Széchenyi téri Adventi vásáron pedig külön erre az alkalomra készített egyedi mézeskalácsokat fognak árulni, hogy a bevételből további ajándékokat vehessenek az otthon gyermekei számára. Koditek Pál az Esztergom Barátainak Egyesületének elnökét arról kérdeztük, hogy idén miért éppen a Szent Rita Gyermekotthon lakóinak gyűjtenek ajándékokat: "Az ember legbelül mindig közelebb áll a sérült emberekhez, hiszen az otthon gyermekei közül sokakat nagyon ritkán vagy egyáltalán nem látogatnak.

 

A Szeretet Ünnepén a lelki segítségen túl meg kell, hogy jelenjen a szeretet csekély, kézzelfogható, tárgyi ajándékok formájában is. Sokan nem tudják, de ezek a gyerekek, ápoltak is érzékelik a körülöttük lévő világot és minden jóra érzékenyen reagálnak például a ajándékokra, a mézeskalács illatára és természetesen a jó szóra is." Az ajándékgyűjtés részleteiről Heer Ádámot a Fidelitas esztergomi elnökét kérdeztük: "A Fidelitas hagyományosan szervez karácsonyi ajándékgyűjtést gyermekek számára.

 

Vittünk már ajándékokat a határon túl és természetesen azon belül is az elmúlt években. Idén a szövetség társszervezeteivel együtt kétféle módon gyűjtünk ajándékokat az otthon lakóinak. Egyrészt december 20.-áig a Szövetség Esztergomért - Összefogás irodájába (Esztergom, Petőfi utca 19) minden hétköznap reggel nyolc órától délután négy óráig várjuk az esztergomi polgárok felajánlásait.

 

A felajánlások lehetnek például új vagy használt, de még jó minőségű, állapotú játékok, plüssök, matchboxok és babák. Másrészről pedig idén a szövetség társzervezetinek tagjai a december 18-22.-ig tartó Adventi vásáron egy speciális, direkt erre az alkalomra készített egyedi mézeskalácsot fognak árulni, aminek teljes bevételéből a Szent Rita kis ápoltjainak fogunk ajándékokat vásárolni." Az ajándékgyűjtéssel kapcsolatban további információt az alábbi telefonszámon kérhetnek: 06-20-625-5707

Kereső

Kiválasztás törlése