2019. május 21. kedd - Konstantin
Online hírfolyam
2015 febr. 24.
A kormány nem tervezi a tankötelezettségi korhatár emelését
A kormány nem tervezi a tankötelezettségi korhatár emelését - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel lapértesülésre reagálva. 

A Magyar Nemzet "a szakképzési stratégiára" hivatkozva írt arról, hogy ismét feljebb emelhetik a tankötelezettség korábban 16 évre leszállított korhatárát. Mint kifejtették: a kormány által elfogadott koncepció azzal összefüggésben veti fel a 2012 őszétől hatályos passzus módosításának szükségességét, hogy a szakképzésben hosszabbá válik a képzési idő, miközben a lemorzsolódás ebben az iskolatípusban már most 30 százalékos.

 

Az NGM erre reagálva azt közölte: a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a szakképzés átalakításából nem következik automatikusan a korhatár emelése. Közleményükben leszögezték: a szakképzéssel kapcsolatban tervezett, illetve elfogadott intézkedések között nem szerepel a tankötelezettségi korhatár emelése, sem azzal összefüggő egyéb intézkedés. A tankötelezettségi korhatár semmilyen módon nem jelent gátat annak, aki tanulni akar - tették hozzá.

 

A szakképzés átalakítását célzó intézkedések bővítik a tanulók továbbtanulási lehetőségeit, növelik a szakképzés presztízsét - hangsúlyozta közleményében az NGM.

 

Forrás: hirado.hu

Kereső

Kiválasztás törlése