hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/SZÍVÜNK NAPJA
Online hírfolyam
SZÍVÜNK NAPJA
2015. szept. 25. / 14:17
A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány minden évben szeptember utolsó vasárnapján, a Szívünk Napján hívja fel a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre.

A Szív Világszövetsége (WHF) kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg a Szívünk Napját. A Világszövetség magyar tagjai - a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány - az első évtől kezdve csatlakozott a felhíváshoz. A szív és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen.

 

A szív és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal. Egy egészséges szív elengedhetetlen a teljes élethez, függetlenül nemtől vagy életkortól. A szív-és érrendszeri betegségek rizikófaktorainak kontrollálása - helyes táplálkozással és fizikai aktivitással, és a dohányzás mellőzésével, megakadályozhatja a szívinfarktus és a stroke kialakulását és segíthet megőrizni a szív fiatalságát. Az idei Szívünk Napja a szívbarát környezet kialakításának fontosságát hangsúlyozza. A Szívünk Napja arra ösztönöz, hogy csökkentsük a szív-érrendszeri kockázatot mindenhol és mindenkor.