2019. augusztus 25. vasárnap - Lajos
Online hírfolyam
2015 okt. 07.
Lagzi Lajcsi ügynök volt
Egy rég napvilágot látott, de eddig a sajtóban meg nem jelent információt hánytorgatott fel a Blikk Galambos Lajosról, ismertebb nevén Lagzi Lajcsiról.

A mulatósatya 14 évvel ezelőtt megjelent önéletrajzi könyvében vallotta be, hogy ügynök volt, a III/III-asok közé szervezték be. Lajcsi a saját bevallása szerint megúszta a sorkatonaságot, némi családi hátszéllel a bakaságot a gyengélkedőn töltötte, majd az akkor már viszonylag ismert lakodalmas zenész bekerült a néphadsereg zenekarának fúvós szekciójába, amivel külföldre is utazhatott. Egy nyugatnémet hakni előtt hívták be a III/III-ba, első munkája állítólag csomagszállítás volt.

 

A könyve szerint Lajcsinak ezután jöttek volna a komolyabb küldetések, azonban szintén családi fondorlattal elkerülte, hogy „húzósabb” bevetéseken vegyen részt. Apjával mesteri fedősztorit találtak ki: ha Lajcsi „beiszik”, mindent kifecseg, márpedig a németeknél sok a sör, könnyen felönthet a garatra, az iszákos ember pedig nem való ügynöknek, mert megbízhatatlan. Lajcsi a saját bevallása szerint nem jelentett, pedig még az útlevele bevonásával is megfenyegették.

 

De mindez már történelem. Messziről jött ember pedig azt mond, amit akar.

 

Forrás és fotó:index.hu

Kereső

Kiválasztás törlése