2019. augusztus 25. vasárnap - Lajos
Online hírfolyam
2015 okt. 19.
Lelkésznek tanul a móri mészáros
Nem akármilyen célt tűzött ki maga elé a móri mészárlásért elítélt Weiszdorn Róbert (40): teológiát, azaz vallástant tanul, ugyanis a fejébe vette, lelkész, egészen pontosan börtönlelkész lesz belőle.

A jelenleg életfogytiglani fegyházbüntetését töltő férfit idén felvették egy neves felsőoktatási intézmény hittudományi szakára. Úgy akar vezekelni, hogy a papi pályára lépve segít sorstársainak megtalálni az Istenhez vezető útat. Az életfogytiglanira ítélt Weiszdorn a rácsok mögött gimnáziumba járt, kitűnőre érettségizett, de továbbra is egész nap a könyveket bújta, hogy felvegyék a felsőoktatásba. Korábban, az ítélet előtt szobafestő-mázoló volt, ám a börtön magányában kedvet kapott a tanulásra. Igaz, az elején akadt egy kis problémája, hiszen miután felvették a felsőoktatási intézménybe, elkerült a szegedi Csillagbörtönből.

 

A Kozma utca fegyintézetbe szállították Budapestre, ahol felújítottak egy részleget a nagyítéleteseknek. A férfi és ügyvédje is kérvényezte, hogy helyezzék vissza őt Szegedre, mert a fővárosban nem tudja elkezdeni a tanulást – ám ezt elutasították. Időközben azonban Budapesten is lehetővé vált Weiszdorn taníttatása: az oktatók bejárnak a móri mészároshoz, és a börtönkörülmények között készítik fel a vizsgákra.

 

– Talán úgy érzi, a teológiával egy másik világba, Isten világába lép át, így jobban viseli majd a bezártságot a börtönben – vélte a férfi meglepő indíttatásáról Bilkei Pál kriminálpszichológus. Weiszdorn azt tervezi, ha lediplomázik, rabtársainak nyújthat lelki segítséget, hogy az elítélt bűnözők könnyebben feldolgozhassák a rácsok mögött töltött hosszú éveket. Ezzel törlesztene azért, mert részese volt a móri bankrablásnak, amelynek során nyolc embert végeztek ki brutális kegyetlenséggel.

 

– Szorgalmazom a tanulását, segíthet, hogy feldolgozza a szörnyű bűncselekményt, és célt adjon életének – mondta Lichy József, Weiszdorn ügyvédje.

 

Forrás és fotó:blikk.hu

Kereső

Kiválasztás törlése