2020. szeptember 20. vasárnap - Friderika
Online hírfolyam
2016 ápr. 27.
Rendkívüli testületi ülés – beszámoló
Soron kívül testületi ülésen döntött az esztergomi képviselő-testület a HÍD Szociális, Családsegítő- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetőjének személyéről.

A képviselők összesen négy napirendi pontot tárgyaltak az április 26-i, rendkívüli testületi ülésen: a HÍD központ vezetőjének személye mellett a Strigonium és annak egyes leányvállalataival kapcsolatos döntések szerepeltek a nyílt ülés napirendjei között. Az ülésről – amelynek összehívását a napirendekkel összefüggő hivatalos határidők betartása indokolta –dr. Szerencsés Gergely István, Stámusz Andrea, Sztojka Lajos és Víg László képviselők hiányoztak.

 

Első napirendi pontként a HÍD Szociális, Családsegítő- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetőjének személyéről döntöttek a képviselők. A pozícióra két érvényes pályázat érkezett: Simon Gábor, valamint Tordainé Vida Katalin, jelenlegi megbízott intézményvezető egyaránt szakirányú végzettséggel és évtizedes szakmai tapasztalattal jelentkezett az intézmény vezetésére. A testületi döntést megelőzően egy szakmai bizottság véleményezte a beérkezett pályázatokat, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Integrált Szociális Intézményének vezetője, Szőke Szabó Mónika, valamint a Szociális Szakmai Szövetség képviselője, Molnár László által jegyzett bizottsági határozat Tordainé Vida Katalint javasolta a központ élére. A szakmai bizottság javaslatát elfogadva a képviselő-testület a jelenlegi megbízott intézményvezetőnek szavazott bizalmat, Tordainé Vida Katalin kinevezése határozott időre, 2021. április 26-ig szól.

 

A nyílt ülés második, egyben utolsó nyílt napirend pontjaként a testület a Strigonium Zrt., továbbá annak három leányvállalata – Esztergomi Kegyeleti Kft., Esztergomi Ingatlankezelő Kft. Gran Parkoló Kft. – alapító okiratait módosították a cégbíróság észrevételeinek megfelelően.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja