2020. szeptember 20. vasárnap - Friderika
Online hírfolyam
2016 máj. 06.
Esztergomi séta: a Kis-Duna sétány újragondolva
Átjáró nyílna a megújuló Kis-Duna sétány és a Széchenyi tér között, egyben új közösségi terek jönnének létre civil házzal, szabadtéri mozival – többek között mindennek az anyagi hátterét biztosító pályázati részvételről döntött a képviselő-testület rendkívüli ülésén csütörtökön.

A képviselők közül Meszes Balázs egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni az ülésen, hiányzott továbbá Stámusz Andrea és Vígh László képviselő.

 

Első napirendi pontként a Szent Imre Általános iskola magasabb vezetői állásával kapcsolatban Esztergom önkormányzatának csak véleményezési joga van. Az állásra egyetlen érvényes pályázat érkezett, Kurnász Lászlóé, az intézményi munkaközösség egyértelműen támogatta pályázatát. Az önkormányzat szakbizottsága - négy nem, három igen és egy tartózkodás mellett - azonban nem támogatta kinevezését, a képviselő-testület pedig 10 igen, 1 nem és 1 tartózkodás mellett utasította el a kinevezést. Ugyanakkor a testületnek csak véleményezési joga van, a végső döntést a Klebersberg Intézményfenntartó Központ hozza meg.

 

Következő napirendi pontként a képviselők döntöttek arról, hogy Esztergom séta címmel pályázatot nyújtanak be TOP támogatás elnyerése érdekében. A project alapkoncepciója, hogy az Esztergomban élők és az ide látogatók számára egyaránt kedvelt, városközponti, zöld területek megújuljanak, új közösségi terek jöjjenek létre, civil találkozások és együttműködéseknek helyeket alakítsanak ki, továbbá ösztönözze a helyi vállalkozások fejlesztését. A fejlesztés eredményeként megújulhat a Kis-Duna sétány zöldterülete, utcabútorzata, új közösségi tér nyílhat a Széchenyi tér 14. szám alatt kávézóval, szabadtéri mozival, civil házzal. A pályázati keretösszeg 550 millió forint.

 

A testület döntött továbbá az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal, az Esztergomi Kertvárosi Óvoda és a Helischer József Városi Könyvtár, Esztergom intézmények alapító okiratainak módosításáról, amelyre a korábbi átszervezésekre volt szükség.

 

A képviselők utolsó napirendi pontként elfogadták az Esztergomi Montágh Egymi Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola alapdokumentumának módosítását. A testületnek a módosítással kapcsolatban az első napirendi ponthoz hasonlóan csak véleményezési jogköre van, mivel a Montágh Iskola fenntartója a Klebersberg Intézményfenntartó Központ Esztergomi Tankerülete.

 

 

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja