2020. szeptember 20. vasárnap - Friderika
Online hírfolyam
2016 máj. 06.
Esztergom idegenforgalmi adottságairól és hiányosságairól szólva
Május 4-én a művelődési házban folytatódott a Párbeszéd II – Közösen Esztergomért elnevezésű lakossági fórum sorozat. Ezúttal az idegenforgalom volt a téma, melyre – nem meglepő módon – számos érdeklődő volt kíváncsi. A fórum házigazdája Pócsik György turisztikai desztinációs menedzser, illetve Meszes Balázs és Sasvári Viktor önkormányzati képviselők voltak.

Zsúfolásig megtelt az Imaház utcai intézmény földszinti terme, az Esztergom idegenforgalmáról szóló lakossági fórumon. Számos Esztergomban működő intézmény, múzeum, kiállítóhely, vezetője, különböző társadalmi szervezetek képviselője, valamint a témában érintett szakember, illetve további érdeklődő volt jelen.

 

Pócsik György a vitaindító párbeszéd előtti felvezetésében egyebek mellett arról szólt, hogy Esztergomban az eltöltött vendégéjszakák száma az elmúlt több, mint egy évtized alatt folyamatosan csökkent, és hogy ennek oka lehet-e a helyi természeti, kulturális, helytörténeti adottságok ki nem használása. A turisztikai menedzser arra is felhívta előszavában a figyelmet, hogy több mérés, elemzés is kiemeli a nemzetközi és országos szintű marketing jelentőségét, valamint Esztergom sokrétű, így például kulturális-, vízi-, kerékpáros- és vallási turizmusban betöltött szerepét, illetve ezek lehetőségét.

 

A felszólalók, között többen Esztergom nagyobb és kisebb ívű turisztikai távlatait, illetve a város turizmussal, idegenforgalommal kapcsolatos hiányosságait sorolták. Philipp Frigyes főépítész a város jelenlegi idegenforgalmi és infrastrukturális helyzet elemzését és az eddig általa és mások által megfogalmazott megvalósítandó elképzeléseket vázolta. A képviselők válaszaikban a jelenleg folyó pályázati előkészületekről, a már megvalósult és a közel- és távoljövőben realizálódó beruházásokról, fejlesztésekről szóltak. A közönség soraiban többen kultúrával , idegenforgalommal munkájuk kapcsán érdekeltek közül egy-két alapvető hiányosságra mutattak rá, illetve tettek javaslatokat, mondtak ötleteket Esztergom turisztikai megújulása témában.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja