2020. július 10. péntek - Amália
Online hírfolyam
2017 febr. 07.
Döntőjéhez közeledik az Értéktár Vetélkedő
A megyei önkormányzat által szervezett „Megismerem – Megszeretem- Megőrzöm” vetélkedő döntőjéig alig egy hét van hátra.

Február 14-én 3-3 megyei általános- és középiskolás csapat méri össze tudását a megyei értékek, a hungarikumok témakörében. A megyei közgyűlés elnöke, Popovics György kedden sajtótájékoztató keretében ismertette a háromfordulós vetélkedő közelgő döntőjének részleteit. „Az első fordulóban egy helyi értéket kellett feldolgozniuk a 4 fős csapatoknak, a második fordulóban egy online tesztet kellett kitölteniük.

 

A döntőben ezekhez képest interaktívabb feladatokkal találkoznak majd: szóbeli, számítógépes és gyakorlati feladatokból álló megmérettetésre is számíthatnak, illetve be kell mutatniuk az általuk feldolgozott értéket is” – tájékoztatott a megyei közgyűlés elnöke. A diákok értékes nyereményekért szállnak harcba: az első helyezetteket e-könyvolvasókkal jutalmazza a megyei önkormányzat, de a további helyezettek és a felkészítő tanárok munkáját is díjazzák.

 

A Megyei Értéktár közösségi oldalán egy like-versenyt is hirdettek: az az iskola, amelynek csapata február 13-ig a legtöbb kedvelést kapja csapatképére, a döntő napján ötvenezer forint értékű különdíjban részesül. Február 20-án ráadásul a vetélkedőbe bekapcsolódó minden csapat, így azok is, akik nem jutottak tovább a döntőbe, parlamenti látogatáson vesznek részt a megyei országgyűlési képviselők, Czunyiné dr. Bertalan Judit, Bencsik János és dr. Völner Pál meghívására.

 

A verseny fővédnöke dr. Völner Pál, az igazságügyi Minisztérium államtitkára, védnöke Bencsik János országgyűlési képviselő, a zsűri elnökségét Czunyiné dr. Bertalan Judit és Kancz Csaba látja el, a diákok zsűrizését pedig Berczellyné Nagy Mariann a TSZC igazgatója és dr. Horváth Géza a József Attila Megyei és Városi Könyvtár könyvtárosa, valamint Popovics György a megyei közgyűlés elnöke vállalta.

 

A döntőre február 14-én kerül sor: 10 órától az általános iskolás csapatok, 14 órától pedig a középiskolások mérik össze tudásukat a tatai polgármesteri hivatal dísztermében. A versenyt élőben közvetíti a Tatai TV és a tata.hu oldalon az érdeklődők számára élőben is követhető lesz! A verseny a Földművelésügyi Minisztérium által kiírt „HUNG-2016” pályázatból, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat szervezésében és a József Attila Megyei és Városi Könyvtár lebonyolításában jött létre. További információkat talál az Értéktár weboldalán és Facebook-oldalán!

 

Forrás és fotó:Sajtóközlemény/KEMÖH

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja