2020. január 29. szerda - Adél
Online hírfolyam
2017 nov. 22.
Megyénkben összefogtak a pályaválasztást segítők

Az országban elsőként és egyedülálló módon, megállapodást írt alá a megyénkben pályaválasztási tanácsadással foglalkozó hét szervezet kedden Tatabányán, az együttműködést koordináló Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

„A megállapodás aláírásával arra törekszünk, hogy az életpálya tanácsadás során az együttműködők megszerzett tapasztalatát összeadva, közös erővel segítsük a pályaválasztásban résztvevőket. A jövőbe fektetünk be, hiszen a most döntés előtt álló fiatalok három-öt év múlva jelennek majd meg megyénk munkáltatóinál - emelte ki köszöntőjében a kamara elnöke.

 

Dr. Szerencsés László szólt arról is, hogy az együttműködés során kiemelt figyelmet fordítanak az általános iskola felső tagozatos diákjaira, a szakképzettséggel nem rendelkező, a középfokú tanulmányaikat befejező fiatalokra, a pályaválasztás előtt álló diákok szüleire, az általános iskolák felső tagozatán tanító pedagógusokra, az osztályfőnökökre, valamint a pályakezdőt foglalkoztatni szándékozó munkáltatókra. „A megállapodásunk azt is szolgálja, hogy megyénk megőrizze dobogós helyét Magyarország gazdasági életében.

 

Kedvező legyen a gazdasági környezet, ami magával hozza, hogy hosszú távon is érdemes lesz itt dolgozni és jó lesz itt élni” – hangsúlyozta a kamara vezetője, majd hozzátette az együttműködést a jövőben cégekkel, jelentős munkaadókkal kívánják bővíteni.

 

Czunyiné Dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő, digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos emlékezetett arra, hogy a most közös munkára vállalkozó szervezetek hozzájárulhatnak, hogy a megyénkben pályaválasztás előtt álló 2600 fiatal olyan képzést válasszon, mely megfelel adottságaiknak, vágyaiknak és ezzel elősegíthetik boldogulásukat.

 

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott kiemelte, az aláírók együtt arra vállalkoznak, hogy tevékenységeik összehangolásával, erőforrásaik egyesítésével sikeresen támogassák a fiatalokat, hogy életük egy jelentős szakaszában, a szakmatanulásban, az első munkába állásban eredményesek és elégedettek legyenek.

 

„Tatabánya részéről mindent igyekszünk megtenni a gazdasági szereplők bevonásával, igényeik figyelembe vételével. A város gyakornoki programot indított, ösztöndíjat és lakhatást biztosít az ide érkező képzett munkavállalóknak” - emelte ki Bereznai Csaba alpolgármester.

 

Balogh Zoltán, a megyei agrárkamara elnöke elmondta, a szervezet 2013-tól alkalmaz szakképzési referenseket és minden nagyobb vállalkozásnál figyelmet fordítanak az utánpótlás képzésére. Az agrárkamara az általános iskolások körében kiterjedt tevékenységet folytat, hogy a fiatalokkal megismertesse a mezőgazdaság világát és ez a munka a mostani együttműködéssel tartalmasabbá válik.

 

A pályaorientációs együttműködés aláírói: a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, a Tatabányai Szakképzési Centrum, a Klebelsberg Tatabányai Tankerületi Központja a Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai Szakszolgálat, a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara és Tatabánya Önkormányzatának Gazdaságfejlesztő Szervezete Nonprofit Kft., valamint a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

 

Forrás és fotó:Sajtóközlemény

Kereső

Kiválasztás törlése

-->