2020. január 29. szerda - Adél
Online hírfolyam
2017 dec. 22.
Megújult a táti óvoda és bölcsőde

A táti családok számára is fontos a foglalkoztatást és az életminőséget javító, családbarát, a munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése.

Ezt a célt szolgálta a táti Napközi otthonos Óvoda és Bölcsőde modernizálásának II. üteme. A mintegy 69,92 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatással megvalósuló fejlesztés során az épület korszerűsítésén és akadálymentesítésén túl az intézmény eszközellátottságának javítása is fontos cél volt. Az épület belső kialakítása, burkolatai, gépészete, elektromos hálózata az elmúlt évtizedek során elavult.

 

Az ingatlan üzemeltetési költsége irreálisan magas volt. A felújítás I. ütemét az Önkormányzat saját erőből oldotta meg. Ennek során a tető korszerűsítése történt meg. A most befejeződött projekt az épület korszerűsítésének II. üteme volt. A régi kazánok és a nagyméretű kazánházház megszűntetésével, a nem megfelelő kialakítású kiszolgáló helyiségek átalakításával új helyiségeket alakítottak ki.

 

A beruházás során az összes burkolatot, nyílászárót, a víz-csatornarendszert és a szerelvényeket újra cserélték. Megújult a teljes fűtési és melegvíz rendszer, az elektromos hálózat, és kiépült a gyenge áramú és riasztórendszer, továbbá megtörtént az info- kommunikációs akadálymentesítés is. Az épület teljes belső festést kapott. Új bútorok, szőnyegek, függönyök teszik otthonossá a környezetet a csöppségek számára.

 

Az épület teljes utólagos homlokzati hőszigetelés kapott. A kültéri lépcsőket felújították, az akadálymentesítést egy megfelelő kialakítású rámpával és korláttal oldották meg, valamint akadálymentes parkolót alakítottak ki az ingatlanon belül. Az udvaron árnyékot biztosító növényzetet telepítettek, a kinti foglalkozásokhoz új árnyékoló kerti pavilon létesült.

 

A beruházás hatására az épület használhatósága jelentősen javult, az épület hővesztesége – így az energiafelhasználás – csökkent, a fenntartásra fordított kiadások is mérséklődtek. A projekt címe: A táti Napközi otthonos Óvoda és Bölcsőde fejlesztése. Azonosító száma: TOP-1.4.1- 15-KO1- 2016-00007. A projekt összköltsége: 69.924.328 Ft A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja (ERFA) támogatásával valósul meg, a Magyar Állam társfinanszírozásával.

 

Forrás, fotó: Tát Város Önkormányzata

Kereső

Kiválasztás törlése

-->