2020. augusztus 9. vasárnap - Emőd
Online hírfolyam
2018 márc. 19.
Megvannak az "Álomút" nyertesei

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2017 októberében hirdette meg „Álomút” címmel ötödik országos gyermekrajzpályázatát, amelyre több mint 2500 pályamű érkezett. A kategória győztesek művei – köztük az oroszlányi Priel Benedek alkotása– márciustól egy éven keresztül láthatóak a társaság útellenőri autóin.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. számára fontos, hogy a gyerekek már fiatalon megismerkedjenek a közlekedéssel, a környezet és az utak kapcsolatával, többek között ezzel a céllal díszíti a Magyar Közút márciustól az „Álomút” című rajzpályázat díjazott műveivel a nyertes gyermek iskolájához legközelebb eső közúti mérnökség útellenőr autóját. A rajzok az iskola és a nyertes gyermek osztályának részvételével ünnepélyes keretek között kerültek fel az autókra.

Barabás Zsolt Komárom-Esztergom megyei igazgató az esemény kapcsán elmondta: „Tanulságos, sok esetben elgondolkodtató, hogy gyermekeink hogyan is látják, milyennek látják az utakat, amelyeken nap, mint nap közlekedünk. Pedagógusaink példamutatása, aktivitása és egyúttal intelmei egyenként gazdagítják az iskolás kor tudásanyagát, építő módon járulnak gyermekeink fejlődéséhez, megszerzett tapasztalataikhoz”.

A kategória győztesek – amellett, hogy a társaság útellenőri autójának segítségével megmutatja a környéken lakóknak a nagyszerű alkotást – fődíjként egy-egy osztálykirándulást nyertek a társaság kiskőrösi Úttörténeti Múzeumában, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti gyűjteményébe.

A következő alkotások egy éven keresztül „járják” az utakat a társaság útellenőri autóin:

· Komárom-Esztergom megye útjait:

o Priel Benedek – Gyerekszemmel a közúton (Hunyadi Mátyás Általános Iskola 2.b osztály, Oroszlány)

· Baranya megyei útjait:

o Magyar Alexandra – Hosszú út az őszi időben (Maixner EGYMI 6. osztály, Mohács)

· Somogy megyei útjait

o Mészáros Álmos – Útfenntartás télen-nyáron (Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola 4.b osztály, Kaposvár)

· Szabolcs-Szatmár-Bereg megye útjait

o Vadasi Norbert – Az utak jutalma (Leveleki Gárdonyi Géza Általános Iskola 1.a osztály, Levelek)

o Kovács Fanni – On the way (Záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és AMI 8.b osztály, Záhony)

· Veszprém megye útjait:

o Keszei Levente – Az álomút életre kelt (Vörösberényi Általános Iskola 5.b osztály, Balatonalmádi)

A fődíjas alkotásokon kívül a további közel 170 díjazott és a külön elismerésben részesült pedagógusok listája, valamint a nyertes rajzok megtalálhatóak a társaság honlapján (www.kozut.hu).

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja