2020. január 29. szerda - Adél
Online hírfolyam
2018 jún. 20.
Közösségi kezdeményezéseket támogat a Tesco

Komárom-Esztergom megyében 8 projekt megvalósulását támogatja a Tesco

Lezárult a Tesco helyi civil szervezetek közösségi kezdeményezéseit támogató „Ön választ, mi segítünk” programja. Az áruházlánc a szervezetekre érkezett szavazatok arányában 400, 200, illetve 100 ezer forinttal támogatja a pályázókat. A győztes projektekről a Tesco vásárlói döntöttek, akik a vásárlások után kapott zsetonnal szavazhattak a számukra legszimpatikusabb kezdeményezésre.

 

Az áruházlánc vásárlói a Komárom-Esztergom megyében megvalósuló projektekre összesen 122 101 zsetont dobtak be, a legtöbbet a Re-Formáló Egyesület gyűjtötte. A Tesco számára fontos, hogy támogassa azokat a közösségeket, ahol vásárlói és munkatársai is élnek. Ezért is hirdette meg már negyedik alkalommal „Ön választ, mi segítünk” programját, melyen kisebb helyi szervezetek nyerhetnek egyenként 400, 200, illetve 100 000 forintos támogatást közösségépítő, környezetszépítő, illetve fejlesztő, felzárkóztató projektjeik megvalósításához.

 

A program áruházi szavazási szakaszában az áruházlánc vásárlói ezúttal összesen 168 szervezet kezdeményezésére adhatták le voksukat, ebből 8 megvalósítását tervezik Komárom-Esztergom megyében. Az egy hónapos szavazási időszak alatt a vásárlók országszerte összesen közel 3 millió zsetont dobtak be, melyeknek köszönhetően a Tesco összesen 40 millió forinttal támogatja a kezdeményezések megvalósulását. A szervezetek idén is változatos témájú, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, Komárom-Esztergom megyében a legtöbb szavazatot az Re-Formáló Egyesület gyűjtötte, összesen 20 630 darabot.

 

A Tesco támogatásának, valamint a vásárlók szavazatainak köszönhetően a megyében például több településen is egészségmegőrző programok valósulhatnak meg, a hátrányos helyzetű családok ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt és élelmiszer adományokban részesülnek, az óvodáskorú kisgyermekek játékos módon sajátíthatják el közlekedési ismereteket, valamint létrehoznak egy fűszerkertet is, ahol a diákok megfigyelhetik és gondozhatják a növényeket és megtanulhatják felhasználásukat.

 

Az „Ön választ, mi segítünk” programra országosan ezúttal is több száz civil szervezet pályázott, melyek közül az áruházlánc független szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők választották ki a továbbjutókat, majd a vásárlók szavazták meg a nyerteseket. A Tesco vásárlói május 7. és június 4. között voksolhattak a számukra legszimpatikusabb szervezet programjára.

 

Országosan a budapesti Aréna Plaza áruházban dobták be a legtöbb zsetont, Komárom-Esztergom megyében pedig az esztergomi hipermarket vásárlói támogatták legaktívabban a közösségépítő kezdeményezéseket. „Az „Ön választ, mi segítünk” pályázat eddigi négy fordulójában országosan 338 helyi közösségépítő program megvalósulását támogattuk több mint 100 millió forinttal. Öröm látni évről évre, ahogy a Tesco által nyújtott támogatás segítségével megvalósuló kezdeményezések milyen sokféle módon segítenek a helyi közösségeknek.

 

Szeretnénk, ha még sokáig velünk maradna az „Ön választ, mi segítünk” program, hogy még több összetartó lakóközösség, egészséges életmódot folytató család, és korszerűen berendezett óvoda és iskolaudvar megvalósulásához járulhassunk hozzá” – mondta el Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője. Bővebb információ a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon található. Hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes! A Tesco 206 magyarországi áruházában hetente átlagosan 3 millió vásárlót szolgál ki friss élelmiszerrel, közel 20 000 munkatársat foglalkoztat Magyarországon, és ezernél is több helyi szállító számára nyújt üzleti lehetőséget.

 

Az értékteremtés megjelenik társadalmi szerepvállalásában is, amiben a helyi közösségek fejlesztésére, támogatására helyezi a hangsúlyt. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatójaként már 139 áruházából adja át napi rendszerességgel az élelmiszerfelesleget. 2014 szeptemberétől 2018. februárig összesen több mint 4,7 milliárd forint értékben, több mint 11 500 tonnányi termékkel támogatta a rászorulókat. Élelmiszer-mentő programja 2016-ban Felelős együttműködés kategóriában elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat.

 

2016-ban hagyományteremtő céllal elindított „Ön választ, mi segítünk” országos pályázata, amely során vásárlói szavazzák meg, hogy közösségükben milyen programokat támogasson a Tesco, az elindítás évében Leginnovatívabb támogatói program kategóriában a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díjának fődíjasa lett. Több éve stratégiai partnere a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, így hátrányos helyzetű családokat felkaroló, fiatalokat fejlesztő kezdeményezéseket, adománygyűjtő vagy véradó programokat is támogat.

 

Forrás: sajtóközlemény www.tesco.hu www.tescomagyarorszag.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

-->