2020. május 28. csütörtök - Emil, Csanád
Online hírfolyam
2019 jún. 04.
Országos versenyen győzedelmeskedett a kesztölci bor

Nagyarany minősítést szerzett a kesztölci pincészet bora.

A kesztölci Szivek Pince Zévé Trilógia III. elnevezésű, 2017-es évjáratú bora nyerte meg a Világfajták fehér kategóriáját a Semmelweiss Egyetem Bora Országos Borversenyén. Rajtuk kívül a Neszmélyi Borvidék több pincészete is elismerésben részesült - írja a Hídlap.

 

A tizedik alkalommal megrendezett országos megmérettetésen idén is tehetséges, minőség iránt elkötelezett borászok mutatkozhattak be. A benevezett nedűk az egyetem jubileumi évében a „250 éves Semmelweis Egyetem bora” megtisztelő címet nyerhették el. A hétfői díjátadón a Kárpát-medencei fehér és vörösborok, Világfajták fehér és vörös, valamint Desszertborok kategóriákban több mint 140 bort minősítettek.

 

A Szivek Pince jól teljesített, hiszen a nagyaranyat érő boruk mellett a zászlóshajójuknak számító trilógia második tagja is arany minősítést szerzett. Továbbá a Neszmélyi Borvidéket képviselve a Hilltop és Stróbl pincészetek, a Rábai Katalin Borászat és a Currus Pince is számos nagyarany, arany és ezüst minősítést zsebelt be. Ezzel a Komárom-Esztergom megyei borvidék újabb rangos elismerésben részesült.

 

 

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja