2020. május 28. csütörtök - Emil, Csanád
Online hírfolyam
2019 jún. 05.
Kezdődik a szúnyoggyérítés Esztergomban is

A jövő hét elején kezdik a munkát a szakemberek.

Június 11-én földi, június 12-én este légi szúnyoggyérítést végeznek Esztergomban - írja az esztergomi önkormányzat közleménye.

 

Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi kémiai irtás során felhasznált készítmények: Deltasect 1,2 ULV. A légi kémiai kezelés során Deltasect 1,2 ULV készítmények kerülnek felhasználásra. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

 

A szúnyoggyérítésről a méhészeket külön is tájékoztatják, hogy megtehessék a szükséges óvintézkedéseket. A földi kémiai védekezés 2019. június 11-én a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2019. június 12-13. A légi kémiai védekezés 2019. június 12-én a napnyugtát megelőző időszakban történik. Tartaléknapok: 2019. június 13-14.

 

 

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja