2019. október 21. hétfő - Orsolya
Online hírfolyam
2019 júl. 11.
58 kg használt mobiltelefont gyűjtött a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. is kapcsolódott a KÖVET Egyesület kampányához, amely a Jane Goodall Intézet munkáját segítve, mobilvisszagyűjtő akciót hirdetett – 26 vállalat és intézmény gyűjtött össze több mint 200 kilogramm használt mobiltelefont.

A mobilok leadásával az előállításukhoz használt 17 fém közül számos elemet lehet visszanyerni - írja a cég sajtóközleménye.

 

A mobiltelefonok előállításához szükséges nyersanyagok közül például a koltán bányászata Afrikában veszélyeztetett fajok – gorillák, bonobók és csimpánzok – élőhelyét, fennmaradását és a helyi közösségek érdekeit fenyegetik.

 

Az újrahasznosított fémek csökkenthetik az előállításukhoz szükséges ércek bányászatát, és közvetve hozzájárul a veszélyeztetett fajok védelméhez. Társaságunk 5700 dolgozójának volt lehetősége budapesti, debreceni és dorogi telephelyén gyűjtődobozokba elhelyezni használt mobiltelefonjaikat.

 

A gyűjtés eredménye: 58 kilogramm mobiltelefon, amelynek begyűjtéséről és újrahasznosításáról erre szakosodott cég gondoskodott. A kampány szeptemberben folytatódik.

Kereső

Kiválasztás törlése