2019. november 22. péntek - Cecília
Online hírfolyam
2019 aug. 12.
Állítólag már tényleg megvan a bűz eredete, és még hatszor fog támadni

A trágya biztos volt, de eddig csak találgatások voltak honnan jön, most állítólag az is megvan.

Az Óbarok-Újbarok-Bodmér közötti földekről hozta a szél azt az orrfacsaró bűzt, ami a napokban az egész fővárost és környékét ellepte. Ezen a vonalon ugyanis egy kerti vasút hálózatot alakítanak ki, a talaj-előkészítés érdekében pedig csütörtökön speciális orosz trágyával végzett trágyázást az Óbarok Kerti vasút Kft. - írja az agrarszektor.hu és a Népszava is. 

 

Az Agrárszektor szerint a cég azt mondta, hogy még legalább hatszor kell majd hasonló szaghatásra számítania a lakosságnak, legközelebb azonban igyekeznek majd a szélviszonyokat is figyelembe venni.

 

Csütörtökön iszonyatos bűz kezdett el terjengeni Budapesten és környékén, egészen péntek estig pedig mindenki csak találgatta, hogy honnan eredhet a szag. Az agrárszektor.hu is összegyűjtötte, mik lehetnek a szagterhelés lehetséges forrásai, és egyáltalán, hogyan kerülhetett most a levegőbe. A széljárás alapján először sokan Zsámbékra gyanakodtak, a Budaörsi Infó azonban kiderítette, honnan jön az orrfacsaró bűz - írja az Infostart.

 

A kellemetlen szagot az Óbarok-Újbarok-Bodmér közötti földekről hozta a szél a fővárosba és környékére. Ezen a vonalon kerül ugyanis kialakításra Magyarország és Európa leghosszabb közforgalmú kerti vasút hálózata, amellyel párhuzamosan tangazdaságok, új parkerdő és tanösvények létesülnek. Az Óbarok Kerti vasút Kft. a talaj-előkészítés érdekében csütörtökön vizes bázisú trágyázást végzett egy speciális orosz kompozit trágyával, hogy a növénytelepítés az elkövetkezendő hetekben el tudjon kezdődni.

 

A Budaörsi Infó értesülései szerint még hatszor lesz olyan munka, ami hasonló szaghatással jár, de legközelebb igyekeznek majd a szélviszonyokat is figyelembe venni. Hozzátették, most nagyon feszített a munkatempó, de legközelebb körültekintőbbek lesznek.

Kereső

Kiválasztás törlése

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Médi Mecenatúra Program keretében támogatja