2020. július 11. szombat - Nóra, Lili
Online hírfolyam
2019 aug. 16.
Ököllel ütötte élettársát, és gyerekét szidta az esztergomi apa

Részegen rendszeresen agresszívvá vált családjával szemben.

Az élettársával és a gyerekével is agresszívan viselkedett részegen az az esztergomi apa, akit az Esztergomi Járásbíróság 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt - írja a Tatabányai Törvényszék hivatalos oldala.

 

A férfi és élettársa 2011-től 2017 végéig együtt nevelték két kiskorú gyereküket esztergomi albérletükben. A férfi 2017. évtől rendszeresen italozott, részegen pedig agresszívvá, erőszakossá vált. Ilyenkor az élettársát szidta, úgy, hogy azt az egyik kiskorú gyerek is hallotta, valamint a sértett gyerek is, akit több alkalommal becsmérlő kifejezéssel illettet, a hozzábújó gyereknek azt mondta, hogy „tűnj el innen!”

 

Az apa 2017. december 21-én egész nap italozott, amely miatt élettársa szemrehányást tett. A férfi ezen feldühödött, és élettársát szidalmazta. Az apa az élettársának a gyerekét (akit addig együtt neveltek) is szidta, amit az édesanyja nem hagyott szó nélkül.

 

A veszekedés után a férfi elment otthonról, de délután visszatért az albérletbe, berúgta a bejárati ajtót, majd ököllel hátulról a tarkóján megütötte az élettársát. A férfi és élettársa az éjszaka folyamán veszekedtek, a férfi azt kiabálta az élettársának, hogy takarodjon az ingatlanból, mert „agyonveri, megdöglik”. Az apa erőszakos magatartásának az vetett végett, hogy a nevelt gyerek kihívta a rendőröket.

 

A férfi agresszív magatartásának tanúi voltak a gyerekek, a vádlott kiabálására felébredtek, sírni kezdtek, a sértett gyerek kérte a férfit, hogy ne bántsa az édesanyját.

 

Az Esztergomi Járásbíróságon  augusztus 13-án megtartott tárgyaláson a vádlott beismerte tettét, őt a bíróság kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 1 év 8 hónap – 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja