2019. december 12. csütörtök - Gabriella
Online hírfolyam
2019 aug. 16.
Részegen lopkodták az autókat Esztergom-kertvárosban

Italozás után mindig kedvet kaptak mások kocsijához.

Az egyik férfi április 19-én az esti órákban Esztergom-Kertvárosban a Pala parton alkoholt fogyasztott, majd gyalogosan elindult Tokodaltáróra. Útközben, Esztergom-Kertvárosban ez egyik telken meglátott egy kocsit, abba beült azért, hogy azzal haza menjen - írja a megyei főügyészség hivatalos közleménye.

 

A kocsi indítókulcsa a járműben volt, a férfi az autót a nyitott kerítéskapun kitolta az utcára és azt 50 méteren át tolta azért, hogy azt később beindítva elvigye. Később meggondolta magát, a kocsit hátrahagyva visszament az ingatlanhoz, ott egy másik kocsiba beült, a benne lévő kulccsal elindította, és Tokodaltáróra vezette.

 

A két férfi  április 24-én az esti órákban közösen italozást követően 02 óra körüli időben Esztergom-Kertvárosba mentek, ott egy ingatlan előtt leparkolt, nyitott állapotú kocsit az egyik férfi megkísérelte használatba venni, de nem járt sikerrel. Ezt követően ugyanez a férfi szintén az ingatlan előtt nyitott állapotban leparkolt másik autót a benne lévő indítókulccsal beindította, majd a gyanúsítottak a Lóga-tó melletti jelöletlen, murvás földútra fordulva mentek, ahol kocsit vezető elkövető az árokba hajtott.

 

A gyanúsítottak ezután ugyancsak Esztergom-Kertvárosban az egyik ház udvarán álló autót a benne lévő indítókulccsal beindították, azzal elindultak, azonban a kocsi egy másik utcában megállt, mert a tulajdonosa úgy alakította át a kocsiját, hogy a generátor önmagától ne tudjon tölteni.

 

Az elkövetők ezután Esztergom-Kertvárosban egy következő ingatlan előtt leparkolt kocsit próbáltak elvinni, de nem találták meg a napellenző mögé rejtett indítókulcsot. Ezért a gyanúsítottak a szintén az ingatlan előtt álló másik kocsiba szálltak be, a járműben tárolt indítókulcs segítségével azt az egyik férfi beindította és azzal közösen Leányvárra mentek, ahol a kocsit egy fás-bokros területen elrejtették.

 

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság az elkövetők letartóztatását április 26. napján rendelte el. Az ügyészség indítványt tett a letartóztatás határidejének újabb kettő hónappal történő meghosszabbítására, mert a bűnismétlés veszélye továbbra is valóságos.

 

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a letartóztatást mindkét elkövető esetében 2019. október 26. napjáig meghosszabbította.

Kereső

Kiválasztás törlése

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Médi Mecenatúra Program keretében támogatja