2020. február 19. szerda - Zsuzsanna
Online hírfolyam
2019 aug. 23.
Az MLSZ kétszázezerre büntette a Dorogot a szurkolók antiszemita megnyilvánulása miatt

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága pénzbüntetést szabott ki az NB II-es Dorogra.

A másodosztályú MTK Budapest korábban a hivatalos honlapján tudatta, hogy az MLSZ-hez fordult a Dorog ellen 4-0-ra megnyert idegenbeli bajnokin történtek kapcsán, a szövetség pedig ezt követően fegyelmi eljárást kezdeményezett a dorogi szurkolók miatt.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága a legutóbbi ülésén 200 ezer forint büntetést rótt ki a Dorogra - írja a Nemzeti Sport. A szövetség további, csütörtöki határozatairól ide kattintva olvashat.

Viszont itt nincs vége a történetnek, hiszen a Mazsihisz levélben fordult az MLSZ-hez a durva zsidózás miatt.

„Mocskos zsidók!” és „Csak a kéményen át!” – a múlt hétvégi Dorog-MTK meccsen „szurkolt” így számos hazai drukker. A durva antiszemita bekiabálások miatt most levélben fordult Heisler András, a Mazsihisz elnöke Csányi Sándorhoz, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökéhez, hogy alaposan vizsgálják ki a történteket – írja a neokohn.hu

„Az MLSZ ne hagyja, hogy a labdarúgópályák a félelem helyszínévé váljanak, lépjen fel annak érdekében, hogy a zsidó közösség tagjai megtarthassák biztonságérzetüket hazánkban, a labdarúgást pedig ne árnyékolja be a gyűlölet és a rasszizmus megnyilvánulása.” – így fogalmazott Heisler András, a Mazsihisz elnöke.

A Mazsihisz szerint most arra van szükség, hogy az MLSZ kivizsgálja és az UEFA irányelveinek megfelelően szankcionálja az igen súlyos dorogi esetet.

Kereső

Kiválasztás törlése

-->