2019. december 12. csütörtök - Gabriella
Online hírfolyam
2019 szept. 11.
USB töltőoszlopokat helyeznek el a Nagymaros-Visegrád és Szob állomásokon

Egyre több helyszínen folynak az utasforgalmi terek komfortnövelését szolgáló „50 MEGÚJULÓ ÁLLOMÁS” elnevezésű karbantartási program munkálatai - írja a MÁV. Szob és Nagymaros-Visegrád állomásokon is számos újítást végeznek el.

A 2023-ig tartó program célja a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelése, amelynek fontos eleme az állomási környezet szépítése.  A felújítási program az elmúlt évtizedekben elmaradt állomási karbantartások pótlására irányul. A munkálatok az érintett állomások és megállóhelyek műszaki állapotától függően főként a peronok rendbetételére, a perontetők javítására, pótlására, az állomásépületek homlokzati felújítására terjednek ki, amelynek eredményeként az utasokat kulturált utasforgalmi terek várják majd.

Még az ősszel megkezdődnek a megújító munkálatok Kőbánya-Kispest (KöKi) állomáson, és a nagy forgalmú 70-es vasútvonal mentén Alsógöd, valamint Szob, Sződ-Sződliget, illetve Nagymaros-Visegrád állomásokon is.

Kőbánya-Kispesten még szeptemberben megkezdődnek a karbantartási munkálatok szeptemberben. A széleskörű karbantartás az utasforgalmi területek komfortnövelését célozza a váróterem, a pénztár és az utasmosdó megújításával. Biztonsági kamerarendszer mellett új peronbútorokat (padokat, szemetes edényeket) is telepítenek a szakemberek, emellett a gyalogos felüljárón a burkolatokat és a világítótesteket is javítják.

Alsógöd, Nagymaros-Visegrád és Szob állomásokon biztonsági rendszerek és akadálymentes utasmosdók kialakításával emeli a szolgáltatási színvonalat a MÁV.  Alsógöd és Nagymaros-Visegrád állomások új biciklitárolók létesítésével és a nyitott várók felújításával, valamint új peronbútorok (padok, szemetes edények) telepítésével válnak komfortosabbá. Emellett Szobon megszépül a felvételi épület homlokzata, Nagymaros-Visegrád és Szob állomásokon pedig USB töltőoszlopon tölthetik majd mobileszközeiket az utasok.

A mobiltöltő telepítése mellett Szob állomáson a burkolatok és padok cseréjével egyben teljeskörűen megújul a váróterem. Az utasokat a felújított hangos utastájékoztatási rendszer is segíti majd.

Az év végéig befejeződő felújításoknak köszönhetően érezhetően javulni fog az érintett állomások és megállóhelyek szolgáltatási színvonala és összképe.

Az 50 megújuló állomás és megálló térképe itt elérhető: https://www.mavcsoport.hu/mav_50

MÁV Zrt. Kommunkációs Igazgatóság

Kereső

Kiválasztás törlése

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Médi Mecenatúra Program keretében támogatja