2020. január 29. szerda - Adél
Online hírfolyam
2019 szept. 11.
34 év letöltendőt kaptak a térségi droghálózat tagjai

Az ügyben két esztergomi, egy lábatlani, egy nyergesújfalui, négy táti és egy tatai lakos érintett.

Az esetről korábban a rendőrség adott ki közleményt, és a honlapunkon is hírt adtunk.

 

Az elsőrendű vádlott 2017 júniusában a másodrendű, a harmadrendű és a negyedrendű vádlottal megállapodott abban, hogy az elsőrendű vádlott által Hollandiában megvásárolt és vonattal, vagy saját gépkocsijával -élelmiszer közé rejtve- Magyarországra behozott kábítószert a másodrendű vádlott továbbszállítja a negyedrendű és harmadrendű vádlottnak azért, hogy ők azokat tovább értékesítsék kábítószer fogyasztóknak - írja a Tatabányai Törvényszék hivatalos oldala.

 

Ennek megfelelően az elsőrendű vádlott ismeretlen személytől beszerezte a kábítószert, majd abból 2017 júliusa és novembere között havonta legalább 300 grammot átadott a másodrendű vádlottnak, aki a megbeszéltek szerint továbbszállította. Harmad- és negyedrendű vádlottak az elsőrendű vádlottól vásárolt marihuanát Esztergomban és környékén széles körben terjesztették.

 

A terjesztésben közreműködő és bűnszövetséget alkotó vádlottak összesen közel 3 millió forint bevételre tettek szert a kereskedésből, amire a bíróság vagyonelkobzást rendelt el.

 

A Tatabányai Törvényszéken 2019. szeptember 10-én megtartott tárgyaláson a bíróság az elsőrendű vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre ítélte és 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, a másodrendű vádlottat bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt és kábítószer birtoklásának vétsége miatt 5 év börtönbüntetésre ítélte és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

 

A harmadrendű vádlottat 8 év fegyházbüntetésre ítélte és 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

 

A negyedrendű vádlottat 5 év fegyházbüntetésre ítélte és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, az ötödrendű vádlottat 3 év börtönbüntetésre ítélte és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, a hatod- és hetedrendű vádlottakat 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

 

Az ítélet nem jogerős.

 

Az ügyész 3 munkanap gondolkodási időt tartott fenn, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

Kereső

Kiválasztás törlése

-->