2020. január 25. szombat - Pál
Online hírfolyam
2019 okt. 09.
Tájékoztató plakátokat helyeznek ki a Pilisi Parkerdőben

Tájékoztató plakátokat helyeznek ki a Pilisi Parkerdőben a sertéspestis terjedésének megakadályozása érdekében.

A múlt héten a Budakeszi Erdészet zárt vadászterületén sertéspestis előfordulását diagnosztizálták. A betegség emberre nem veszélyes, kizárólag a vaddisznókat és a házi sertéseket betegíti meg. A főváros környéki parkerdők teljes biztonsággal látogathatóak. Azonban a vírust az ember is terjesztheti, éppen ezért figyelemfelhívó plakátokat helyeznek ki a turisták tájékoztatása érdekében a Budai-hegységben és a Pilis, Visegrádi-hegységben.

A betegség terjedésének megelőzését szolgáló információk között a plakátokon szerepel a NÉBIH zöld száma (06-80-263-244), amin szükség esetén bejelentés tehető, továbbá felhívják a figyelmet, hogy a látogatók ne hagyjanak élelmiszerhulladékot az erdőkben, ami eljuttathatja a fertőzést az eddig érintetlen területekre is.

Fontos, hogy az erdők lezárására nem kerül sor, a turistaútvonalak továbbra is látogathatóak. Néhány alapvető szabályt azonban a kirándulóknak is be kell tartaniuk a járvány esetleges terjedésének megelőzése érdekében.

Az afrikai sertéspestissel és a vonatkozó szabályokkal kapcsolatban a NÉBIH honlapján található bővebb információ: https://portal.nebih.gov.hu/-/plakatok-tajekoztatjak-a-latogatokat-a-budai-erdokben

Forrás: pilisiparkerdo.hu / nebih.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

-->