2020. május 28. csütörtök - Emil, Csanád
Online hírfolyam
2019 nov. 06.
Lakótársait zaklatta durva üzeneteivel az esztergomi férfi

Több mint 100 obszcén és trágár üzenetet írt lakótársainak, és a testi erőszak sem állt távol tőle.

A férfi és a sértettek ugyanazon esztergomi társasháznak a lakói. A férfi és a többi lakó között régóta feszült, rossz viszony áll fenn, mivel a férfi trágár tartamú, papíron írt üzeneteket szokott bedobni a többiek postaládájába - írja a megyei főügyészség hivatalos sajtóközleménye. 

 

 

A férfi 2018. december elejétől idén január 3. napjáig terjedő időszakban a lakóházban, az egyik másik lakó postaládájába heti rendszerességgel 54 alkalommal dobott be trágár tartalmú, obszcén kifejezéseket tartalmazó üzeneteket.

 

 

A férfi egy másik sértett postaládájába 2018. február hónaptól 2019. január 17. napjáig terjedő időszakban 90 alkalommal dobott be trágár, és obszcén tartalmú üzeneteket.

 

 

A férfi az üzeneteivel a többi lakómindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott, őket rendszeresen háborgatta.

 

 

A férfit a bíróság 2017-ben súlyos testi sértés és 5 rendbeli zaklatás vétsége miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 5 évre felfüggesztette, illetve a bíróság 2019. február 7. napján 7 rendbeli zaklatás vétsége és rongálás vétsége miatt 1 év 3 hónap fogházbüntetésre ítélte, valamint elrendelte az előbbi szabadságvesztés végrehajtását.

 

 

A férfi a vádemeléskor szabadságvesztését tölti. A legutóbbi elítélés tárgyát képező bűncselekményeket részben ugyanazon sértett sérelmére követte el, akinek a sérelmére a vádiratban írt cselekményt is elkövette, továbbá nagyrészt ugyanúgy trágár és obszcén üzenetekkel háborgatta a sértetteket, mint a legutóbbi vádiratban írt cselekmények során.

 

 

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 1 év 5 hó fogházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélje.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja