2020. augusztus 15. szombat - Mária
Online hírfolyam
2019 nov. 08.
Tizenegyszer büntették meg ittas vezetésért, börtönnel akadályoznák meg a bűnismétlést

Az Esztergomi Járási Ügyészség az ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben benyújtott vádiratban a többszörös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben végrehajtandó szabadságvesztésre és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott 2018. november 11. napján 22 óra 05 perc körüli időben, Esztergomban a Bajcsy - Zsilinszky úton ittasan, enyhe fokú alkoholosan befolyásolt  állapotban vezetett egy személygépkocsit, amelyben utasokat is szállított.

A vádlott ezidáig tizenegyszer volt büntetve, többszörös visszaesőnek minősül, legutóbb a bíróság 2018-ban ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 250.000,- Ft pénzbüntetésre és három év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy őt a bíróság 10 hónap börtönbüntetésre, 1 év közügyektől eltiltásra, és 5 év járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja