2020. július 10. péntek - Amália
Online hírfolyam
2019 nov. 08.
Befogták a pilisben csavargó ormányos medvét

Márton András vadállatmentőtől szökött el az az ormányos medve, aki a Dömös környéki pilisi hegyekben csavargott. Három hét után sikerült befogni, most már ismét a gazdájával lehet.

Az ölbe bújós, bohém kis ormányos maci, Cékla az elmúlt három évben hozzászokott már a kényelmes élethez, a télire fűtött kifutóhoz. Gazdájától, Márton András vadállatmentőtől a törődésen, játékon felül mindennap megkapta a kedvenc kajáját, az édes csemegeszőlőt, a túlérett barackot, szilvát, de imádta a nyers csirkeszárnyat is.

Cékla kálváriája azzal kezdődött, amikor valaki a kerítésen át benyúlva a kifutója oldalfalát megrongálta. Így az ormányos macink megszökött – mondta a Blikknek Cékla gazdája, Márton András.

Október elején, amikor világgá ment, a lombos fákon el tudott bújni, s még bőven talált magának enni lepotyogott gyümölcsöt, így akkoriban hiába volt, hogy harmincan is keresték, esély sem volt arra, hogy rábukkanjanak. De most, hogy a lombkorona és a termés eltűnt, rákapott az erdei turistautakon a kukázásra, no meg – szelíd állatként – a turistákhoz sündörgött, kaját koldult. Ők pedig örömmel kínálták szendviccsel, volt, aki kekszet, kolbászt adott neki.

Ám a szaladgáló kutyák számtalanszor megkergették a kis ormányost, így keveredett el Dömöstől jócskán odébb a Pilisben. Végül egy bejelentés után a Holdvilág-ároknál a kolléganőm megtalálta és sikeresen befogta a lefogyott állatot – mondta el a Blikknek a vadállatmentő.

Forrás: blikk.hu
Fotók: Facebook

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja