2020. szeptember 22. kedd - Móric
Online hírfolyam
2020 jan. 14.
Közmunkára ítélhetik azt a nőt, aki nem fizette három gyermeke után a gyerektartást

Az Esztergomi Járási Ügyészség tartási kötelezettség elmulasztása vétsége nyújtott be vádiratot azzal az anyával szemben, aki három gyermeke után nem fizetett tartásdíjat, ezért az ügyészség a kétmillió forintot meghaladó összegű tartozást felhalmozó elkövetővel szemben közérdekű munka kiszabására tett indítványt.

A vádlottat a bíróság 2015-ben arra kötelezte, hogy három gyermek után minden hónap 15. napjáig fizessen meg gyermekenként 15.000,-Ft, összegű gyermektartásdíjat a gyermekeket gondozó sértettnek. A vádlott tartásdíjfizetési kötelezettségének önhibájából nem tett eleget, ezért vele szemben végrehajtási eljárás indult.

A vádlott 2015. május hónaptól a vádemelésig eltelt 56 hónap alatt 2.252.000,- Ft gyermektartásdíjat nem fizetett meg. A vádlott magatartásával megszegte azt a polgári jogi rendelkezést, hogy a kiskorú gyermek tartására a szülő a saját szükséges tartásának korlátozásával is köteles.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja