2020. szeptember 18. péntek - Diána
Online hírfolyam
2020 febr. 14.
Szakmai nap idegenvezetőknek Esztergomban és Dorogon

Közös szakmai napot szervez tagjainak és az érdeklődőknek a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIE) és az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület.

A rendhagyó esztergomi és dorogi kirándulás és előadás-sorozat keretében a résztvevők megismerkedhetnek Esztergom jelentőségével, az esztergomi repülőipar történetével és a bányászattörténeti miniverzummal.

A rendezvény időpontja: 2020. március 2., hétfő

Program:

  • 10:30–12:00 Esztergom jelentősége a magyar történelemben – dr. Hegedűs András, a Prímási Levéltár igazgatójának előadása. Helyszín: Szent Adalbert Központ
  • 12:00–13:45 Ebédszünet (Javasolt ebédelési lehetőség: Szent Adalbert Étterem vagy a Grante Étterem. Az ebédet mindenki egyénileg intézi.)
  • Utazás autókkal a következő helyszínre, a Grante Motel és Étterembe, amely a Rubik család által alapított repülőgépgyár területén működik. (2509 Esztergom–Kertváros, Dorogi út 5–7.)
  • 14:00–15:00 Az esztergomi repülőipar története – Bende Lajos előadása (Lajos bácsi hosszú éveken át munkatársa volt id. Rubik Ernőnek, együtt terveztek sok repülőgépet, köztük a legismertebbet, a Góbét.) Helyszín: Grante, Rubik terem.
  • 15:00–15:20 Utazás autókkal a következő helyszínre: Reimann Bányászattörténeti Miniverzum (2510 Dorog, Esztergomi út 4.)
  • 15:30–16:30 Simon Petra, a Reimann Miniverzum kulturális menedzsere tárlatvezetést tart és bemutatja a Dorogi Medence 222 éves bányászati történetét

A szakmai napra a MIe honlapján, ITT lehet jelentkezni, valamint Jombik Margit TDM-menedzsernél a 20/288-04-98-as telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen.

Forrás: turizmus.com
Fotó: Wikipédia

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja