2020. szeptember 18. péntek - Diána
Online hírfolyam
2020 febr. 15.
Több mint két év után kapták el a jegyellenőr bántalmazóját

A váci rendőrök 857 nappal a támadás után fogták el egy jegyellenőr bántalmazóját.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint 2017. október 9-én késő este egy Szobról Budapest- Nyugati Pályaudvarra tartó személyvonat kalauza a váci állomáson szállított le egy jegy nélkül utazó férfit, aki nemtetszését azzal nyilvánította ki, hogy lelépve a kocsiról ököllel megütötte a jegyvizsgálót. A sértett a bal arcán zúzódásos, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, támadója a felszólítás ellenére elfutott a helyszínről.

A váci nyomozók a vonat biztonsági kamerafelvételeit nyilvánosságra hozva is próbálták azonosítani a bántalmazót, ám felhívásukra érdemi segítség nem érkezett. Ideiglenesen zsákutcába jutott a nyomozás, az eljárást felfüggesztették, ám 2019 októberében leporolták az aktát és nem sokkal később sikerrel jártak a támadó azonosításában. Tekintettel azonban arra, hogy a férfi tartózkodási helye ismeretlen volt, körözést adtak ki ellene. 2020. február 13-án a főváros XVIII. kerületéből állították elő Sz. Attila Istvánt, aki kihallgatásán elismerte a terhére rótt, közel 2,5 évvel korábbi bűncselekmény elkövetését.

A jelenleg 30 éves férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Váci Rendőrkapitányság.

Forrás: police.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja