2020. július 15. szerda - Henrik
Online hírfolyam
2020 márc. 25.
Letartóztatásban maradhat a szállodás csaló nő

A nő a gyanú szerint tizenegy hotelnek okozott kárt azzal, hogy a szállások költségeit nem fizette ki, az nem is állt szándékában, két további esetben bár a szállodákba bejelentkezett, azonban az előre kért szállásdíjat nem fizette ki, illetve igényét elutasították.

Az Esztergomi Járási Ügyészség  a kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozás során indítványozta egy olaszországi lakóhellyel rendelkező nő letartóztatása határidejének újabb két hónappal történő meghosszabbítását.

Az indítvány szerint a nő gyanúsított 2019. január- május között internetes úton, különböző e-mail címekről országszerte rendszeresen foglalt szállásokat, majd a szálláshelyeken minden esetben álnevet, valótlan lakcímeket és valótlan elérhetőségeket használva jelentkezett be, a szállásadókat, illetőleg a szállásadó alkalmazottait megtévesztve fizetési szándék nélkül vette igénybe a szálláshelyek szolgáltatásait, majd a szállásokról fizetés nélkül távozott. Az elkövető minden egyes szobafoglalásnál a bejelentő lapokat hamis adatokkal kitöltötte és azokat aláírta, ezáltal hamis magánokiratokat használt fel.

A csaló nő egy esztergomi szállodának 157.240,-Ft., egy zebegényi hotelnek 55.540,- Ft., egy egri panziónak 148.000,- Ft., egy miskolci hotelnek 173.100,- Ft., egy nyíregyházi szálláshelynek 142.578,-Ft., egy szolnoki hotelnek 247.250,- Ft., egy hódmezővásárhelyi hotelnek  113.540,- Ft., egy székesfehérvári hotelnek 114.360,- Ft, egy velencei hotelnek 130.400,- Ft. kárt okozott.

Az egyik nagykanizsai hotelben 2019. 04 15. napján foglalt szobát. A szállás elfoglalása érdekében itt is álnéven bejelentő lapot töltött ki, melyek valós adatainak nem feleltek meg. A foglalás szerint 5 éjszakát töltött volna a hotelben, melynek költségét a szálloda recepciósa – belső szabályzatuknak megfelelően – előre kért kifizetni, azonban ennek nem tett eleget arra hivatkozva, hogy nincs nála annyi pénz és a fizetésre másnap reggelig haladékot kért. Ennek során a szálloda recepciósa közölte vele, hogy erre nincs lehetősége, mire a gyanúsított arra hivatkozva, hogy az első éjszaka rendezése érdekében pénzt vesz magához, távozott a hotelből, de oda már nem tért vissza.

A gyanúsított rögtön egy másik nagykanizsai hotelbe jelentkezett be 6 éjszakára szóló foglalásra hivatkozva, itt is valótlan személyes adatokat adott meg. Az előző hotel személyzetének jelzése alapján a valótlan adatokkal bejelentkezés tényét megállapították, ezért igényét elutasították.

A gyanúsított az ügyvédjén keresztül megüzente  a hatóságoknak, hogy az eljárásban nem kíván részt venni, őt a nyomozó hatóság elfogatóparancs alapján fogta el akkor, amikor egy balatonfüredi szállodában próbált, szintén hamis adatokkal szállást foglalni.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a nő letartóztatását 2019. december 4. napján rendelte el, illetve legutóbb 2020. április 4. napjáig meghosszabbította, mert megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, továbbá a gyanúsított az egyik bűncselekmény miatti gyanúsítotti kihallgatását követően követett el újabb bűncselekményt.

A nyomozás továbbra is folyamatban van, az ügyészség indítványa szerint a kényszerintézkedés feltételei változatlanul fenn állanak, ezért indítványozta, hogy a nyomozási bíró a letartóztatást 2020. június 4. napjáig hosszabbítsa meg.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja