2021. január 16. szombat - Gusztáv
Online hírfolyam
2012 jún. 26.
Tragédia az epöli focipályán

Koródi István, a Tatabányai Bányász Öregfiúk játékosa a Komárom-Esztergom megyei Epölön a barátságos mérkőzés elején esett össze, és bár több, mint fél órán át küzdöttek érte, már nem tudták megmenteni az életét.

 

Az epöli búcsú alkalmából szervezett Epöl-Máriahalom SE - Tatabánya Öregfiúk meccsen a kezdőrúgás után nem sokkal esett össze Koródi István. Ahogy a kemlsz.hu-n olvasható, a szomszéd faluból azonnal riasztották az orvost, mentőhelikoptert is hívtak, és Esztergomból is érkezett egy mentőkocsi, de hiába a bő fél órás küzdelem, már nem sikerült újraéleszteni a tatabányai Bányász 64 éves, volt focistáját.

 

A vendégek játékosa, a korábbi utánpótlás-válogatott, Kórodi István futás közben esett össze. Horváth Péter, az epöli sportegyesület elnökének elmondása alapján a futballista minden előzmény nélkül, hassal zuhant a földre.

 

A pálya közelében tartózkodott a helyi körzeti orvos asszisztense, aki azonmód megkezdte az újraélesztést, amit a helyszínre siető dr. Lassu Imre folytatott. – Egy-két spontán légvétel még történt, de pulzust már nem tudtunk tapintani. Az időközben kiérkező mentőkkel felváltva végeztünk mellkaskompressziót, csaknem negyven percen keresztül, de már nem volt esélyünk. Az ilyenkor szokásos, a kamrafibrilláció esetén alkalmazott injekció sem segített – számolt be róla Máriahalom és Epöl községek háziorvosa.

 

Szinte biztos, hogy a számos egészségügyi problémával küszködő, valaha volt nagyszerű labdarúgóval szívelégtelenség végzett. A kockázatokkal tisztában kellett lennie Kórodi Istvánnak is, amikor vállalta a megmérettetést. Talán a sors és ő maga is úgy akarta, hogy ne mentőhelikopterben vagy kórházban, hanem egy szeretett futballpályán intsen búcsút a földi létnek.

 

Balaskó László, a mentőszolgálat megyei mentésirányítója a kemma.hu-nak elmondta: az elmúlt napokban tapasztalt kánikulai hőség már önmagában is megterhelő, éppen ezért érdemes jól megfontolni, hogy mikor mozgunk.

 

- A krónikus betegeknek, gyerekeknek, idősebbeknek még jobban kell vigyázniuk magukra, illetve a környezetüknek rájuk. Nem csak akkor kell figyelni, amikor süt a nap, mert a fülledt levegő is megterheli a szervezetet. Akkor érdemesebb mozogni, legyen szó akár kerti munkáról, akár sportolásról, amikor már komfortosabban érezzük magunkat a szabadban - részteletezte Balaskó László.

 

Forrás: kemma.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja