2020. május 28. csütörtök - Emil, Csanád
Online hírfolyam
2012 júl. 03.
Nem tudott úszni, mégis tovább ment a vízbe (Esztergom)

Egy 13 éves piliscsabai fiú fulladt az esztergomi Pala tóba. A gyermek annak ellenére ment a vízbe, hogy annak természetét nem ismerte és még úszni sem tudott. A fiú úgy gondolta, itt az alkalom, hogy megtanuljon úszni.

 

Ezzel a szándékkal lépkedett a tó közepe felé az Öböl Beach szabad strandnál. 15 éves barátja is vele tartott, ám ő, amint mellkasát elérte a víz, visszafordult. A 13 éves fiú bátrabb volt és tovább ment, nem sejtve, hogy a tó medre hirtelen mélyülő. Elmerült. Barátja először a többi fürdőzőtől kért segítséget, de ők nem találták a fiút. Percekkel később már búvárok keresték, akik 10 perc merülést követően a felszínre hozták a gyermek élettelen testét. A helyszínen tartózkodó mentőtiszt egy órán át küzdött a fiú életéért, de már nem tudott segíteni rajta. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja az állampolgárok, szülők és gyermekek figyelmét a szabadtéri fürdőzés veszélyeire. Fürdőzéskor, vízi biciklizéskor, csónakázáskor a gyerekek tartsák be a rendszabályokat. Azok, akik nem tudnak úszni, feltétlenül vegyék fel a mentőmellényt. Kerüljék a bányatavakat, csak a kijelölt helyeket vegyék igénybe fürdőzés céljából. Felhevült testtel soha ne ugorjanak be a vízbe, hiszen a vízi tragédiák nagy része az ilyenkor fellépő izomgörcs illetve szívelégtelenség miatt következik be.

 

Tatabánya, 2012. július 3.

 

Léber Gabriella r. hdgy. Sajtóreferens

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja