2020. július 15. szerda - Henrik
Online hírfolyam
2012 aug. 16.
Együtt focizott Hevesi Tamás a táborlakókkal

Együtt focizott Hevesi Tamás a győri Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület nyári táborának fiatal lakóival az esztergomi Búbánatvölgyben.

 

A népszerű énekes a Tartsd a szintet! mozgalom nagyköveteként az egészséges életmód és a gyakori vércukormérés fontosságáról is beszélt a táborozóknak, majd meghirdette a Tartsd a Szintet! oldal idei fotópályázatát.

 

Egy tavaly közzétett országos felmérés szerint a cukorbetegség Magyarországon legalább másfél millió embert érint, köztük egyre több és egyre fiatalabb gyermeket is.

 

A nyári táborok lehetőséget nyújtanak arra, hogy cukorbeteg gyermekek szabadidős és edukációs programok segítségével tanulhassanak meg többet betegségükről.

 

A jelenleg futballedzőként is tevékenykedő Hevesi Tamás maga is érintett: már fiatal korában kiderült, hogy 1-es típusú cukorbeteg, ám állítása szerint rendszeres sportolással, étrendjéből a hús elhagyásával lényegesen jobb lett a vérképe. Az táborozó 12-17 éves fiatalok egy fotópályázaton is részt vehettek.

 

A nyári táborokban készült legjobb fényképek felkerülnek a Tartsd a szintet! Facebook-oldalra, ahol ősztől szavazás is indul.

 

hirlabor.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja