2020. november 27. péntek - Virgil
Online hírfolyam
2012 szept. 05.
Magyarország legnagyobb selyemfestő műhelye megnyitja kapuit

A selyemfestés ősi hagyományába tekinthetnek be a látogatók 2012. szeptember 22-én nyílt nap keretében mutatkozik be az érdeklődőknek a Silkyway Art Kft.

 

selyemfestő csapata, akiknek piciny budapesti műhelyéből szerte a világra kerültek protokoll ajándékként iparművészeti alkotások a Köztársasági Elnöki Hivatal, Nagykövetségek és neves megrendelők közreműködésével. Most az érdeklődők betekinthetnek az alkotási folyamatba, hogyan készülnek a kézzel festett selyemkendők, maguk is festhetnek mandalákat többféle témában, láthatnak bemutatót a selyemsálak változatos hétköznapi és ünnepi viseletéről, és a kendők megkötési technikáit is elsajátíthatják.

 

A nyílt nap célja a kézművesség népszerűsítése, a selyem anyag mindennapi öltözékbe való beillesztése, és a sokszínűség, egyediség megmutatása. A nyílt naphoz szorosan kapcsolódik a Tervezz selyemkendőt pályázat, melynek keretében a pályázók selyemkendő terveit várja a Silkyway csapat. A beérkezett tervek közül a zsűri által választottat megvalósítják és a nyertes pályázó ajándékul kapja, valamint a nyílt napon egy másik színváltozat elkészítését is láthatják az érdeklődők.

 

A nyílt nap programját és a pályázat részleteit a http://silkyway.hu oldalon olvashatják. További információkért keressék Mécs-Szilágyi Nórát vagy Grád Renátát a 20/515-8074-es telefonszámon.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja