2020. november 27. péntek - Virgil
Online hírfolyam
2012 szept. 07.
Kézigránátot vittek a dorogi rendőrkapitányságra

Egy rozsdás kézigránáttal a kezében sétált be a Dorogi Rendőrkapitányságra szeptember 6-án délután egy helybéli férfi, majd a szerkezetet az ügyeletes elé helyezte.

 

Azt mondta, hogy az általános iskolából jött, ott találták az erősen korrodálódott tárgyat. Az iskola gondnoka elmondta, hogy a takarítónő kért tőle segítséget, mert a fiú WC-ben elromlott az öblítés. A gondnok a hiba kijavítása során fedezte fel a gránátot a WC öblítő tartájában. Megijedt, ezért fogta a gránátot és besétált vele a Dorogi Rendőrkapitányságra.

 

A Dorogi Rendőrkapitányság munkatársai értesítették a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatát, akik a helyszínre érkezvén megállapították, hogy az egy kézigránát, de gyújtószerkezetét már kiszerelték, így az felrobbanni nem tudott volna. A Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya visszaélés robbanóanyaggal vagy robbantószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen és egyben kéri az állampolgárokat, hogy hasonló esetben ne nyúljanak a robbanószerkezethez, annak elszállítását bízzák a szakemberekre.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja