2020. november 26. csütörtök - Virág
Online hírfolyam
2012 szept. 20.
Rendőrségen az ültetvényesek

Kábítószer termesztés miatt indult büntetőeljárás egy dorogi testvérpár ellen 2012. szeptember 19-én délután. Elsőként az idősebbik testvért fogták el a dorogi nyomozók, miután tetten érték a kesztölci út melletti bozótosban.

 

A férfi épp növényeit öntözte, mikor a rendőrök megjelentek az „ültetvényen”. A dorogi nyomozók láttán a drogtermesztő futásnak eredt, de nem tudott elszaladni, pár méteren beül elfogták őt. 30 éves testvérét ezt követően dorogi otthonából állították elő, utóbbi ráadásul nem csak termesztette, hanem fogyasztotta is a drogot, szervezetében kábítószer jelenlétét mutatta ki a gyorsteszt. 45 tő hasit foglaltak le a nyomozók a 117. számú főút mellett.

 

Az úttól mintegy 100 méterre, egy bozótosban alakította ki az ültetvényt a testvérpár. A fiatalabbik adta az ötletet 2012. tavaszán és mivel bántja megszorult anyagilag, engedett. Utánanéztek, hogyan kell gondozni ezt a növényt, majd Bécsből magokat vásároltak. 20112. május végén vetették el a magokat, viszonylag nagy területen, hogy ne tűnjön fel senkinek. A nagy szárazság miatt a testvérpár naponta kijárt ötözni a növényeket. Most szüreteltek volna, a kendertövek ugyanis már elérték a 70-100 cm-t.

 

A többségét értékesíteni akarták, de a fiatalabb testvér magának is hagyott volna belőle, de a dorogi rendőrök rajtaütésének köszönhetően a drog nem került forgalomba.

 

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja