2020. november 26. csütörtök - Virág
Online hírfolyam
2012 szept. 21.
Esztergom is csatlakozott az italos kartonok gyűjtéséhez

Esztergom is csatlakozott az italos kartondobozok gyűjtéséhez idén. Az akció harmadszor indul el az országban. A gyűjtés során több mint 150 ezer iskolás és óvodás korú gyermeknek nyílik lehetősége, hogy az idei tanévben szelektíven gyűjtse az italos kartondobozokat, amelyekért cserébe pénzjutalomban is részesülnek majd a gyerekek.

 

Sajtótájékoztatón mutatták be a pedagógusoknak a dobozgyűjtő program pontos menetét. Tavaly országosan 95 tonna italos kartondobozt sikerült összegyűjteniük a gyerekeknek, az akcióban közel 278 intézmény vett részt.

 

Idén a gyűjtéshez az esztergomi ovisok és iskolások is csatlakoztak. Országosan 500 oktatási és nevelési intézmény gyűjt majd egész évben szorgosan.

 

Izsákné Simon Adrienn, környezetvédelmi koordinátor elmondta:  -Az italos karton egyesülés célja, az óvodai általános iskolai italos karton doboz gyűjtőakcióval az, hogy minél nagyobb mértékben kerüljön szelektíven összegyűjtésre az italos karton dobozok csomagolóanyaga.

A szervezők szerint a gyűjtőakció nemcsak a környezetvédelem, hanem a szemléletmód-váltás miatt is fontos.

 

Nagy Attila, az Eszköz Kft. vezetője szerint: -nemcsak a szelektív hulladék gyűjtésre, de szemléletmód váltásra is szükség van.

 

A gyűjtőprogramban résztvevők díjazásban is részesülnek. A legtöbbet gyűjtő óvoda és iskola 100-100 ezer forintot kap majd.

 

csj

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja