2020. november 26. csütörtök - Virág
Online hírfolyam
2012 szept. 28.
Dorogi birkózók továbbra is remekelnek

Az elmúlt héten Magyarország volt a házigazdája a X. Veterán Világbajnokságnak, ahol természetesen a dorogi veteránok is megmérettették magukat.

 

Azt pedig már megszokhattuk, hogy ha a dorogi birkózók megmérettetik magukat, akkor ott általában a siker sem maradhat el. Így volt ez Budaörsön is, ahol két világbajnoki bronzérmes született Puksa Ferenc és Fekete Zoltán sikeres helytállásának köszönhetően. Szinte hihetetlen, de a világbajnoki bronzérmeket is felül lehetett múlni, és Rajos Csaba ezt meg is tette, hisz legyőzve a világot, aranyérmet, azaz világbajnoki címet nyert.

 

Több évtizedes sportmúlt áll a sikerek mögött, és az elmúlt fél év szisztemaikus, de kegyetlen, embert próbáló munkájának köszönhetően hoztak dicsőséget az országnak és klubnak egyaránt. 2012.09.18-24. Budaörs, Veterán Kötöttfogású Birkózó Világbajnokság

 

Eredmények:

A korcsoport (35-40 évesek):

 

85 kg:3.Puksa Ferenc /Dorog

 

B korcsoport (41-45 évesek):

 

130 kg:1.Rajos Csaba /Dorog

 

Hétvégén a fiatalok is szőnyegre léptek Orosházán a szabadfogású és női Kadet Országos-bajnokságon. A fiúk számára ez a szabadfogású verseny gyakorlatilag csak kiruccanás volt annak érdekében, hogy az országos csapat rangsorban minél előrébb szerepeljen az év végén a Dorogi Nehézatlétikai Club. A dorogi fiúk fő versenyszáma a kötöttfogás, és sajnos kisebb sérülések miatt pár élversenyző is kihagyta a versenyt, de ennek ellenére kifejezetten eredményesre sikeredett az Országos-bajnokság.

 

2012.09.22.Orosháza, Női Kadet Birkózó Országos-bajnokság (1995-96-97-ben születettek)

 

Eredmények: 60kg: 3.Lázók Cintia /Dorog 4.Gyarmati Anna /Dorog 3.Fekete Zoltán /Dorog

 

78kg: 1.Szekér Cintia /Dorog

 

2012.09.22.Orosháza, Szabadfogású Kadet Birkózó Országos-bajnokság (1995-96-97-ben születettek)

 

Eredmények:

 

58 kg: 5.Kozák Patrik /Dorog

 

63 kg: 2.Lévai Zoltán /Dorog

 

69 kg: 2.Simor Bence /Dorog

 

85 kg: 3.Dolinszki Norbert /Dorog

 

Birkózásban 2012-ben felnőtt korosztályban három kiemelkedő fő világverseny van, az Európa-bajnokság, az Olimpia és a múlt hétvégén Azerbajdzsánban rendezett Golden Grand Prix döntő. Ezt a döntőt a 66 kg-osok súlycsoportjában a Tokod BVSC-s versenyzője, Korpási Bálint nyerte meg. Világra szóló eredmény ez, mert a 150.000 dolláros összdíjazású versenyen csak a világ elitje indulhat, és ráadásul a világversenyekkel ellentétben, itt nemzetenként akár többen is.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja