2020. november 27. péntek - Virgil
Online hírfolyam
2012 okt. 03.
Herbál az iskolában

Az iskolaigazgató kérésére vonultak ki a rendőrök 2012. október 2-án az egyik dorogi általános iskolához, tudomására jutott ugyanis, hogy több tanuló kábítószert fogyaszt az iskola területén, három közülük épp a bejelentés előtt bukott le.

 

A fiú WC-ben találtak rájuk, mikor egyik fiú a másiknak kínálta az anyagot. Az igazgatónak a szülők jelezték a problémát a hét elején, ezért a tantestület figyelni kezdte a gyerekek viselkedését. Különösen azt a három tanulót, akik a gyanú szerint iskolatársaiknak herbált kínálgatnak. 2012. október 2-án a tanítás kezdete előtt az iskola tanulói közül többen is jelezték a tanároknak, hogy a három fiú ismét a WC-ben ajánlgatja megvételre a kábítószert.

 

A gyerekeket először az igazgató kérdezgette, ők azonban tagadták a „vádakat”. Később a szülők és a rendőrök előtt már közlékenyebbnek bizonyultak. A három tanuló közül a nyomozók végül egyet állítottak elő a Dorogi Rendőrkapitányságra, két társa ugyanis még gyermekkorú, így ők nem vonhatók büntetőeljárás alá. Egy 14. évét betöltött iskolást azonban szülője jelenlétében tanúként meghallgattak a rendőrök a Dorogi Rendőrkapitányságon.

 

A hatodik osztályos fiú elmondta, hogy azért volt a WC-ben 2012. október 2-án reggel, mert neki is megvételre kínálták a herbált, de nem vásárolt a drogból. Bevallotta, hogy fiatal kora ellenére dohányzik, de kábítószert állítása szerint még soha nem fogyasztott. Nem úgy, mint a két gyermekkorú, aki tudomása szerint rendszeres fogyasztó. A Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a fiút átadta törvényes képviselőjének és szabadon távozhatott a kapitányságról.

 

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja