2020. november 27. péntek - Virgil
Online hírfolyam
2012 okt. 03.
Világot formáló nők

Október 3-án, szerdán 17 órakor a Városháza emeleti folyosóján nyílik meg a „Nők, akik formálják a világot” című fotótárlat, amelyet a Gödöllői Önkormányzat ajánlott fel Esztergomnak, s amit eredetileg a „Nők éve” rendezvénysorozatra készítettek.

 

Hogy hogyan kerül egy tárlaton egymás mellé Angelina Jolie, Lady Diana és Tétényi Éva fényképe? A válasz egyszerűbb, mint gondolnák. Bármily meglepő is, mindhárom hölgynek köze van, volt Esztergomhoz. A Lady Diana Emléktársaság elnöke esztergomi, aki a házában tart fenn egy berendezett emlékszobát a hányatott sorsú hercegnő élete előtt tisztelegve.

 

A mini- tárlatot 2011-ben Nagy-Britannia Magyarországra akkreditált nagykövete is elégedetten és mosolyogva nézte végig Tétényi Éva polgármesterrel. Angelina Jolie pedig személyesen is tiszteletét tette a városban, amikor tavaly egy hollywood-i filmet forgatott itt. Igaz, egy háborús filmet, mivel ennek a díszletnek felelt meg a belváros Lőrinc utcai szakasza és a Prímás szigetre átvezető híd.

 

A szerda délután, a polgármesteri hivatal emeleti folyosóján megnyíló kiállítás virtuális résztvevőinek így több köze van Esztergomhoz, mint az elsőre tűnik. De Évától az uralkodókig számos neves tudós, művész, közéleti személyiség életútjával ismerkedhetünk meg, ha ellátogatunk Esztergomba a Városházára. A kiállítás ügyfélfogadási időben egy hónapig lesz megtekinthető, hétfőn és pénteken 9-től 17 óráig, péntekenként pedig 9-től délig.

 

Esztergom, 2012. október 2.

 

Váczy-Hübschl István sajtófőnök

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja