2020. augusztus 9. vasárnap - Emőd
Online hírfolyam
2014 febr. 06.
80 éve végzi a Karitász tevékenységét

A Katolikus Karitász több mint 80 éve végzi karitatív tevékenységét, korra, nemre, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül segítve a rászorulókat különböző segélyprogramok, akciók útján.

Az idősgondozás és házi betegápolás, a családgondozás, a munkanélküliek és hajléktalanok segítése, a szenvedélybetegek, a testi-lelki fogyatékosok és sérültek gondozása éppúgy feladatunk, mint az átmeneti krízishelyzetbe került családok személyre szabott segítése. Az elmúlt évek sajnos számos természeti katasztrófával is sújtották hazánkat. A katasztrófák áldozatainak segítése számunkra nem csupán anyagi felelősséget jelent, hanem hosszú távú lelki gondozást, támogatást. A Karitásznak Magyarországon több mint 8000 regisztrált önkéntese van, és mintegy 700 plébániai karitászcsoportban gyakorol állandó segítő tevékenységet.

 

Az önkéntesek egyedülálló szolgálatot látnak el, hiszen az ellátórendszerben nem szereplő tevékenységet vállalják fel: lakóhelyük környezetében felkeresik az időseket, betegeket, magányosokat, nagycsaládosokat, a társadalom peremére szorultakat. Személyes szolgálatuknak köszönhetően bizalmi kapcsolatot tudnak kiépíteni a rászorulókkal, s konkrét segítségnyújtáson túl, lelki támogatást, a szeretetteljes törődés biztonságát tudják megteremteni a nehézséggel küzdőkben. E személyes szolgálat elismeréseként Balatoni Mónika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár asszonya 300 Karitász önkéntest hívott meg az Országházba, ahol köszönetet mond a rászorulókért végzett munkájukért. Az önkénteseket Spányi Antal püspök, a Karitász elnöke, Écsy Gábor, a szervezet igazgatója és Mádl Dalma jószolgálati nagykövet kíséri az ünnepségre.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja