2020. szeptember 20. vasárnap - Friderika
Online hírfolyam
2014 febr. 10.
Jövő héttől átlépheti az influenza a járványküszöböt

Terjed az influenza Európában. A kontinens déli részén már kiterjedt járvány van, a betegséggel járó szövődmények miatt sokakat az intenzív osztályokon kezelnek. Magyarországon nincs járvány, de folyamatosan nő a megbetegedések száma. Az esetek 98 százalékában az influenza "A" vírusa fertőz.

Zsúfoltak a kórházak Dél-Európában az influenzajárvány miatt. Csak Portugáliában már hatvanan kerültek az intenzív osztályra a betegség szövődményeivel. „Az itt kezelt betegeink mindegyike nagyon fiatal, semmilyen más fertőzése nincs, csak az influenza „A" vírusa által okozott tüdőgyulladás” - mondja ez a portugál orvos. Európa teljes déli részén, valamint Angliában és Norvégiában is kiterjedt influenza járvány van, több területen pedig már regionális járványokat mutattak ki - köztük van Magyarország is.

 

Itthon a legtöbb beteget a fővárosból, Pest, Fejér és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből jelentették. Nyíregyházán a hétvégén is sokan keresték fel az ügyeletet. Az egyik édesanya azt mondta: a településen érezhetően egyre több a beteg, az iskolákból és az óvodákból is egyre több gyerek hiányzik. „Már a fele csoportunk hiányzott, én úgy láttam, hogy egyre kevesebben vannak, és a környezetünkben is mindenki - bárki jött, meg az utcán mindenki köhög”- mondta Krokovai Gabriella. Székesfehérváron is egyre többen fordulnak orvoshoz ízületi fájdalmakkal és magas lázzal. Az országban hetente 10-15 százalékkal nő az influenzaszerű megbetegedések száma. Szakemberek szerint ha ez a tendencia folytatódik, akkor a jövő hét közepétől már Magyarországon is átlépheti az influenza a járványküszöböt.

 

Forrás: hirado.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja