2020. szeptember 20. vasárnap - Friderika
Online hírfolyam
2014 okt. 20.
Snell György az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye új segédpüspöke
Ferenc pápa Snell Györgyöt hétfőn az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki és a pudenzianai címzetes püspöki címet adományozta neki - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága az MTI-vel.

A közlemény szerint Snell György 1949. március 8-án született Kiskirályságon. Felsőfokú tanulmányait a Központi Szemináriumban és az Egri Érseki Papnevelő Intézetben végezte. 1972-ben szentelték pappá Egerben a Váci Egyházmegye szolgálatára, majd 1993-ban, a magyarországi egyházmegyék határainak átrendezése után a Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében munkálkodott.

 

Korábban Rákoskeresztúron és Rákosligeten volt plébános, illetve a rákosi esperesi kerület espereseként szolgált. 2003-tól látja el az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatóságának igazgatói tisztségét. Snell György 2008. augusztus 1-je óta a budapesti Szent István-bazilika plébánosa.

 

MTI

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja