2020. szeptember 20. vasárnap - Friderika
Online hírfolyam
2014 nov. 21.
Olasz sajtó: Erdő Péter lesz a jövő évi püspöki szinódus főrelátora is
Ferenc pápa Erdő Péter bíborost megerősítette főrelátori tisztségében a 2015. októberében következő rendes püspöki szinódusra - jelentette a Corriere della Sera olasz napilap csütörtökön.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a Vatikánban idén októberben a családról tartott rendkívüli püspöki szinóduson a témákat felvezető és ezeket összegző úgynevezett főrelátor volt. A szinódus végeztével Erdő bíboros az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a pápai főrelátori kinevezés egy alkalomra szólt.

 

A Corriere della Sera úgy tudja, Ferenc pápa Erdő Pétert megerősítette főrelátori tisztségében a jövő október 4-25. közötti szinódusra is, amelynek szintén a család lesz a témája. Ez a rendes püspöki szinódus a mostaninál hosszabb lesz és döntéseket is hoz majd. A 2015-ös szinódus előkészítése már elkezdődött: a következő hetekben a Vatikán a világ minden egyházmegyéjének elküldi a szinódusi atyák által október 18-án elfogadott szinódusi zárójelentést, valamint egy újabb kérdőívet a családot érintő kérdésekkel kapcsolatban.

 

Forrás: MTI

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja