2019. december 12. csütörtök - Gabriella
Online hírfolyam
2015 aug. 07.
Nem akarunk több botrányt! Kiskunfélegyházi mutyi Esztergomban?
Az esztergomi polgármester, Romanek Etelka végre álljon a sarkára! Már Dr. Endre Szabolcs alkalmazása kezdetén írásban felhívtuk a polgármester asszony figyelmét a kabinetfőnökével kapcsolatos kiskunfélegyházai feljelentések miatt. A testületi ülésen szóbeli felszólalásban javasoltuk, hogy dr. Endre Szabolcs próbaidejét a nyomozás lezárásáig hosszabbítsák meg.

Nyomatékosan kértük többször Romanek Etelkát, hogy tájékozódjon a feljelentésekkel kapcsolatosan, amelyhez minden birtokunkba került hivatalos anyagot megküldtünk részére. Felhívtuk a polgármester asszony figyelmét arra, hogy városunk jó híre kerülhet ismét veszélybe, ezért különös körültekintéssel járjon el, tájékozódjon és mérlegeljen.

 

A kabinetvezetői posztra Dr. Endre Szabolcsot a polgármester egyetértési jogával nevezték ki, az előző munkáltató megkérdezése nélkül. Véleményünk szerint, városunkban felelős posztot betöltő vezető nem tevékenykedhetne az előző munkáltató írásbeli referenciája nélkül, főként, ha az illető „messziről érkezett”! Az ügyben Romanek Etelka nem mert döntést hozni és a kabinetvezetője a hivatalban maradt…

 

Ez vajon kinek a felelőssége? Városunk pedig ismét botrányba keveredett, hiszen „meggyanúsította a rendőrség Félegyháza volt jegyzőjét, dr. Endre Szabolcsot”, aki jelenleg is Romanek Etelka kabinetvezetője. A Félegyházi Közlönyben tegnap cikk jelent meg ezen a címen.

 

Polgármester Asszony a DÖNTÉSEIÉRT Önnek is vállalnia kell a felelősséget! Kérjük, hogy a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 64/A § alapján a méltatlansági eljárást haladéktalanul megindítani szíveskedjen!

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-Főkapitányság tájékoztatása szerint másik két ügyben is a volt jegyző büntetőjogi felelőssége látszik megvalósulni.

 

 

Stámusz Andrea önkormányzati, képviselő

 

Zentai Plajner Zsolt megyei képviselő

Kereső

Kiválasztás törlése

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Médi Mecenatúra Program keretében támogatja