2019. december 12. csütörtök - Gabriella
Online hírfolyam
2015 szept. 30.
Katasztrófavédelem: lezárult az országos szúnyoggyérítési program
A tizenegy héten át, 745 ezer hektáron végzett munkát követően lezárult a 2015-ös szúnyoggyérítési program - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán a honlapján.

Az idei volt a harmadik országos szúnyoggyérítés, amelyet a katasztrófavédelem koordinált. A szakértői vizsgálatok és a lakossági visszajelzések azt mutatják, hogy a program sikerrel zárult - tájékoztatott az OKF. A 745 ezer hektárból 420 ezer hektáron légi kémiai, több mint 310 ezer hektáron földi kémiai, további 15 ezer hektáron légi és földi biológiai módszerrel folyt a szúnyoggyérítés; a program csaknem kilencszáz települést érintett.

 

A végrehajtásban huszonnyolc légi járművel és negyvenkét, földi gyérítésre alkalmas eszközzel vettek részt a kivitelezők. Augusztusban nehezítette a munkát a rendkívüli forróság, és a viharos időjárás miatt is sokszor kellett módosítani az ütemtervet. A turisztikailag frekventált területeken szombaton és vasárnap egyáltalán nem zajlott gyérítés, valamint fokozott figyelmet fordítottak a méhészek igényeire. Az önkormányzatok saját költségen is végezhettek szúnyogirtást, amelyhez a kiemelt turisztikai helyszínek a Magyar Turizmus Zrt. támogatását is kérhették - közölte az OKF.

 

Forrás: MTI

Kereső

Kiválasztás törlése

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Médi Mecenatúra Program keretében támogatja