2022. július 7. csütörtök - Appolónia
Archívum
2011 márc. 16.
A Japán Suzuki leállt, a magyar nem!

Nem várható leállás egyelőre a Magyar Suzuki Zrt.-nél  a japán földrengés miatt, az esztergomi gyárban március 16-án, szerdán a normál munkarendben elindult a termelés . Bár távol van a Japán anyacég  a földrengés helyétől, a gyár mégis úgy döntött leáll a múlt heti katasztrófa után. Emellett egyes Suzuki-beszállítók is szüneteltetik a tevékenységüket, ami kihathat az autógyártásra.

A tervek szerint március 17-én tekinti át a Suzuki Motor Corporation központi menedzsmentje, hogy japán partnereik mikortól, milyen feltételekkel tudnak újraindulni, illetve a japán Suzukinál mikor indulhat újra a gyártás.

Az esztergomi Suzukik alapanyagának nagyjából kétharmada származik külföldről, egyebek mellett Japánból.

A magyar Suzuki-gyárban bíznak abban, hogy nem lesznek alkatrész-ellátási gondjaik, de ha lesz,  az legkorábban másfél hónap múlva jelentkezik majd a gyártásban.

A Magyar Suzuki Zrt. erre az évre 170 ezer személyautó előállítását tervezi, ez nagyjából megegyezik a tavalyi mennyiséggel. Árbevételük tavalyelőtt 432 milliárd, míg tavaly 427 milliárd forint volt, bár a gyártott autók száma tízezerrel csökkent. Idén a több mint kilencven százalékban már most is kivitelre termelő cég új exportpiacokon – Észak-Afrikában és a volt szovjet tagállamokban is szeretne terjeszkedni, így jövőre akár  200 000-re is nőhet az esztergomi termelés.

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja