2021. szeptember 17. péntek - Zsófia
Archívum
2011 ápr. 01.
Csütörtökön indult el az első magyar zarándokút Esztergomból

Csütörtökön indult el az első magyar zarándokút Esztergomból. A spanyol El camino mintájára kialakított zarándoklat mintegy 420 km hosszan szeli át Magyarországot Észak Déli irányban Esztergomtól Máriagyűdig.

Az első Magyar Zarándokút, érinti a Pilis a Mecsek és a Kiskunság jellegzetes vallási valamint természeti nevezetességeit. Rumi Imre a Magyar Zarándok Egyesület elnöke elmondta, még ők sem gondolták volna, hogy ilyen nagy lesz az érdeklődés a magyar kezdeményezés iránt. Tétényi Éva Esztergom város polgármestere kalauzolta a zarándokokat a Bazilikától a Vaskapuig. A több száz km-en át tartó zarándokút érintett településeinek polgármesterei összefogtak és létrehoztak egy önkormányzati társulást, hogy a jövőben mind állami mind pedig különböző európai uniós pályázatokon is indulhassanak, mondta el Híradónknak Pokorni Zoltán a XII. kerület polgármestere. Az országgyűlési képviselő beszélt a leendő állami támogatásokról is, elmondása szerint a kormány kész támogatni a Magyar Zarándokutat, hiszen a jövőben ez az esemény az országnak is kedvező turisztikai vonzerejévé válhat.

 

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja